Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Buffett με περιουσία 123 δισ. δολ. «νικά» τον Page της Alphabet - Σε απόσταση αναπνοής από Gates και Ellison της Oracle

O Buffett με περιουσία 123 δισ. δολ. «νικά» τον Page της Alphabet - Σε απόσταση αναπνοής από Gates και Ellison της Oracle
Ο επενδυτής βρίσκεται μόλις λίγα δισεκατομμύρια δολάρια πίσω από τον Larry Ellison της Oracle και τον Bill Gates της Microsoft
Σχετικά Άρθρα
Ο Warren Buffett ξεπέρασε τον Larry Page σε πλούτο και τώρα βρίσκεται μια ανάσα πίσω από τον Larry Ellison και τον Bill Gates, εξασφαλίζοντας την 4η θέση στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Η καθαρή περιουσία του διάσημου επενδυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Berkshire Hathaway αυξήθηκε κατά σχεδόν 600 εκατ. δολάρια και εκτιμάται σε 123 δισ. δολάρια την Τρίτη, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Ο Page συνιδρυτής της μητρικής Alphabet της Google, είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 1,2 δισ. δολάρια σε περίπου 122 δισ. δολάρια.
Ο Buffett αξίζει πλέον λίγα δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από τον Ellison -πρόεδρο της Oracle και μεγάλο επενδυτή της Tesla- με 126 δισ. δολάρια και τον Gates -συνιδρυτή της Microsoft και έναν από τους στενούς φίλους του Buffett- με 129 δισ. δολάρια. Ο επικεφαλής της Berkshire είναι ήδη πλουσιότερος από τον Sergey Brin της Alphabet, αξίας 116 δισ. δολαρίων, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Steve Ballmer, αξίας 115 δισ. δολαρίων, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Mark Zuckerberg, αξίας 110 δισ. δολαρίων.
Ο πλούτος του Buffett έχει διογκωθεί κατά σχεδόν 16 δισ. δολάρια φέτος, αντανακλώντας την άνοδο της μετοχής της Berkshire κατά σχεδόν 19% σε επίπεδο ρεκόρ. Η εταιρεία του έχει επωφεληθεί από το τεράστιο στοίχημά της στη μετοχή της Apple, η οποία έχει αυξηθεί κατά 36% από τις αρχές Ιανουαρίου.
Η Berkshire, που θεωρείται ως μικρόκοσμος της αμερικανικής οικονομίας, δεδομένης της τεράστιας κλίμακας και των ποικίλων συμφερόντων της, έχει επίσης ενισχυθεί από την επιβράδυνση του πληθωρισμού, καθώς και από την εξασθένιση των φόβων για ύφεση και περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων. Ωστόσο, ο Buffett θα ήταν ακόμη πιο πλούσιος αν δεν είχε δωρίσει μετοχές αξίας 4,6 δισ. δολαρίων στα ιδρύματα Bill & Melinda Gates και σε τέσσερα οικογενειακά ιδρύματα αυτό το καλοκαίρι. Συνολικά, έχει δωρίσει περίπου το ήμισυ των μετοχών "Α" της Berkshire από το 2006 - ένα μερίδιο που αξίζει πάνω από 140 δισ. δολάρια στο κλείσιμο της Τρίτης.
Αν όλα τα άλλα ήταν ίδια, αν ο Buffett είχε διατηρήσει όλες τις μετοχές της Berkshire, θα ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία πάνω από 260 δισ. δολάρια - πολύ πάνω από την περιουσία του Elon Musk ύψους 242 δισ. δολαρίων.
Οι επενδυτές έχουν επενδύσει φέτος σε μετοχές της Μεγάλης Τεχνολογίας, όπως η Alphabet και η Microsoft, καθώς αναμένουν ότι οι εταιρείες αυτές θα επωφεληθούν από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης και θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται ακόμη και αν υπάρξει οικονομική επιβράδυνση. Ο ενθουσιασμός αυτός έχει αυξήσει τις τιμές των μετοχών τους και συνεπώς τις περιουσίες των μετόχων τους, συμπεριλαμβανομένων των συνιδρυτών και των πρώην αφεντικών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης