Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ξεπέρασε κυρώσεις, ΕΕ και ΗΠΑ: Παράγει 200 τανκ και 2 εκατ. οβίδες

Η Ρωσία ξεπέρασε κυρώσεις, ΕΕ και ΗΠΑ: Παράγει 200 τανκ και 2 εκατ. οβίδες
Η Ρωσία παράγει περισσότερους πυραύλους και πυρομαχικά από ΕΕ, ΗΠΑ
Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα την έκβαση ενός πολέμου, υπάρχουν κάποιες παραδοχές, κάποιες «σταθερές» που δείχνουν ποιος πρόκειται να είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος, όπως είναι για παράδειγμα η αναλογία της δύναμης και επιμελητείας/προμηθειών.
Στον πόλεμο της Ουκρανίας, η Ρωσία φαίνεται πως έχει καταφέρει να ξεπεράσει πολλά προβλήματα, με κυριότερο τις συνέπειες που προκαλούνται από τις κυρώσεις της Δύσης.
Δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται Ευρωπαίους και Αμερικάνους αξιωματούχους, υποστηρίζει πως η Ρωσία έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων της Δύσης, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να φτάσει στο σημείο να παράγει πολύ περισσότερα πυρομαχικά και πυραύλους σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Λόγω των κυρώσεων της Δύσης, η Ρωσία αναγκάστηκε να επιβραδύνει την παραγωγή όπλων το 2022, αν και αυτή άρχισε να αυξάνει και πάλι από τα τέλη του περασμένου έτους.
«Η Ρωσία κατάφερε να ξεπεράσει τις κυρώσεις και τους ελέγχους της Δύσης και να επεκτείνει την παραγωγή πυραύλων σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία» αναφέρει το δημοσίευμα.

200 τανκ ετησίως

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ρωσία μπορεί σε αυτήν την φάση να παράγει 200 τανκ σε ετήσια βάση, καθώς και περίπου 2 εκατομμύρια οβίδες.
«Η Ρωσία παράγει τώρα περισσότερα πυρομαχικά από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλούμενο έναν Εσθονό αξιωματούχο, υποστηρίζει πως η παραγωγή πυρομαχικών στη Ρωσία είναι επτά φορές υψηλότερη σε σχέση με τη Δύση.
Την ίδια στιγμή, Ευρώπη και ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με τις συνέπειες των κυρώσεων που επέβαλαν στη Ρωσία, καθώς έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με πολύ υψηλές τιμές σε καύσιμα και ενέργεια, γεγονός που έχει τεράστιες συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των βιομηχανιών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης