Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαθηλώνεται ο Mr Big Short - Αποτυχία σε όλες τις προβλέψεις του, άφησε έξω από το ράλι της Wall Street τους ακόλουθούς του

Αποκαθηλώνεται ο Mr Big Short - Αποτυχία σε όλες τις προβλέψεις του, άφησε έξω από το ράλι της Wall Street τους ακόλουθούς του
Ο Burry δεν έχει πειστεί από το ράλι
Οι επενδυτές θα ήταν προτιμότερο να αγόραζαν τον S&P 500 αντί να προσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με βάση τα προειδοποιητικά tweets του "Big Short", Michael Burry για το χρηματιστήριο τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έναν ειδικό στις αγορές.
"Απλώς οι επενδυτές του S&P 500 αντί να ακολουθούν τις προειδοποιήσεις του Michael Burry στο χρηματιστήριο θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί στις μετοχές με μέσο ετήσιο κέρδος 34%.
Μην κάνετε αλλαγές στο χαρτοφυλάκιό σας με βάση ένα tweet", σύστησε ο Charlie Bilello, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Creative Planning.
Ο ίδιος αναφερόταν στα κέρδη που έδωσε ο δείκτης αναφοράς στις περιόδους που ακολούθησαν αμέσως μετά από tweets του Burry μεταξύ 2019 και 2023.

Οι προειδοποιήσεις του Burry

Ο Burry έχει αναρτήσει στο Twitter μια σειρά από τρομερές προειδοποιήσεις τα τελευταία χρόνια σχετικά με επικείμενα κραχ της αγοράς μετοχών.
Ο επικεφαλής της Scion Asset Management έχει προσελκύσει πολλούς οπαδούς από τότε που περίμενε το κραχ της αγοράς κατοικίας που προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008-2009.
Το στοίχημά των δισεκατομμυρίων δολαρίων ενάντια στη φούσκα καταγράφηκε σε βιβλίο και στην ταινία «The Big Short».
Το καλοκαίρι του 2021, προειδοποίησε περίφημα για τη «μεγαλύτερη κερδοσκοπική φούσκα όλων των εποχών» και προέβλεψε τη «μητέρα όλων των συντριβών».
Πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο διαχειριστής του ταμείου εξέδωσε μια σοβαρή προειδοποίηση με μια μόνο λέξη: «Πώληση».
Πιθανότατα προέτρεπε τους επενδυτές να μην ξεγελαστούν από τη φετινή ανάκαμψη των μετοχών, που τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την πτώση του πληθωρισμού, την τεχνολογική έκρηξη και τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Federal Reserve θα μπορούσε σύντομα να στραφεί από τις αυξήσεις των επιτοκίων στις μειώσεις.
Ωστόσο, οι αμερικανικές μετοχές συνέχισαν να διατηρούν ως επί το πλείστον αισιόδοξους τόνους μέχρι στιγμής φέτος, αψηφώντας τις πτωτικές προβλέψεις του Burry και άλλων ειδικών, όπως ο Mike Wilson της Morgan Stanley και ο οικονομολόγος David Rosenberg.
Ο δείκτης μετοχών S&P 500 έχει ανέβει περισσότερο από 16% μέχρι στιγμής το 2023, χάρη εν μέρει στον ενθουσιασμό των επενδυτών για την άνοδο των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης.
Αλλά ο Burry δεν έχει πειστεί από το ράλι.
Έχει προειδοποιήσει για οικονομική ύφεση από το πρώτο εξάμηνο του 2022, με αποτέλεσμα να τοποθετήσει ένα στοίχημα πλασματικής αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι του S&P 500 και του Nasdaq-100 το τελευταίο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης