Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Ινδία για τον θανατηφόρο ιό, Nipah - Κλείνουν σχολεία, τράπεζες και άλλα ιδρύματα

Συναγερμός στην Ινδία για τον θανατηφόρο ιό, Nipah - Κλείνουν σχολεία, τράπεζες και άλλα ιδρύματα
Ο θανατηφόρος ιός Nipah που προκαλεί μία φλεγμονή που διογκώνει τον εγκέφαλο εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1999 στη διάρκεια ενός ξεσπάσματος της νόσου που επηρέασε χοιροτρόφους
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ινδίας, λόγω της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Nipah και τον θάνατο δύο ανθρώπων.
Ένας ενήλικας και ένα παιδί παραμένουν μολυσμένοι και νοσηλεύονται, ενώ περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής ελεγχθεί για τον ιό, ο οποίος μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω της απευθείας επαφής με τα σωματικά υγρά μολυσμένων νυχτερίδων, χοίρων ή άλλων ανθρώπων, σύμφωνα με αξιωματούχο από το υπουργείο Υγείας του Κεράλα.
Ένας άνθρωπος πέθανε αυτό τον μήνα, ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε στις 30 Αυγούστου, ενώ δύο άνθρωποι από την ίδια οικογένεια, περιλαμβανομένου ενός παιδιού, είναι εκείνοι που μολύνθηκαν και νοσηλεύονται.
Οι αρχές κήρυξαν ζώνες περιορισμού σε επτά χωριά στην περιοχή Κοζίκοντι κλείνοντας σχολεία, τράπεζες και άλλα ιδρύματα.

Προκαλεί διόγκωση του εγκεφάλου

Ο θανατηφόρος ιός Nipah που προκαλεί μία φλεγμονή που διογκώνει τον εγκέφαλο εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1999 στη διάρκεια ενός ξεσπάσματος της νόσου που επηρέασε χοιροτρόφους και άλλους οι οποίοι ήρθαν σε στενή επαφή με χοίρους στη Μαλαισία και στη Σιγκαπούρη.
Αυτή είναι η τέταρτη φορά επιδημίας του Nipah στο κρατίδιο Κεράλα από το 2018.
Το πρώτο και χειρότερο ξέσπασμα ξεκίνησε με έναν 26χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πυρετό και βήχα. Στη συνέχεια μολύνθηκαν συγγενείς του και άλλοι ασθενείς προτού ο άνδρας αυτός διαγνωστεί με Nipah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης