Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έως τα τέλη του 2023 η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων… αλλά αργούν να πετάξουν F16

Έως τα τέλη του 2023 η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων… αλλά αργούν να πετάξουν F16
Οι πιλότοι αξιολογούνται ως προς την επάρκεια τους στα αγγλικά
Σχετικά Άρθρα
Έως τα τέλη του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων, αν και εκτιμάται ότι θα αργήσουν ακόμα να πετάξουν τα μαχητικά F16.
«Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F16 έως τα τέλη του 2023, αν και θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος πριν αρχίσουν τις αποστολές μάχης» υποστήριξε ο επικεφαλής της Αεροπορίας των ΗΠΑ, Michael Law.
«Αυτή τη στιγμή οι πιλότοι αξιολογούνται ως προς την επάρκεια τους στα αγγλικά.
Ανάλογα με το επίπεδο τους στα αγγλικά αλλά και την πρότερη πτητική τους εμπειρία, θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν στις ΗΠΑ μέσα σε τρεις μήνες» φέρεται να υποστήριξε ο Michael Law.
Μετά από αυτήν την τρίμηνη εκπαίδευση, οι Ουκρανοί πιλότοι θα επιστρέψουν στην Ευρώπη για να υποβληθούν σε περαιτέρω εκπαίδευση ως προς τη συντήρηση των μαχητικών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Ο Law δεν προσδιόρισε τη διάρκεια της πρόσθετης εκπαίδευσης των Ουκρανών πιλότων και το άρα το πότε αυτοί θα μπορούσαν να είναι ετοιμόπολεμοι.
Σημειώνεται πως Δανία και Ολλανδία είναι ανάμεσα στα πρώτα κράτη που έχουν συμφωνήσει να δώσουν στην Ουκρανία μαχητικά F16, τα οποία θα δοθούν, μόλις οι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους, αν και πολλοί αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η Ουκρανία δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει τα εν λόγω μαχητικά αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης