Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για το ρόλο του Musk στον πόλεμο στην Ουκρανία ζητούν Αμερικανοί γερουσιαστές

Έρευνα για το ρόλο του Musk στον πόλεμο στην Ουκρανία ζητούν Αμερικανοί γερουσιαστές
Το Κογκρέσο πρέπει να διερευνήσει τι συνέβη εδώ και εάν έχουμε επαρκή εργαλεία για να βεβαιωθούμε ότι η εξωτερική πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση και όχι από έναν δισεκατομμυριούχο
Έρευνα για τον ισχυρισμό ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, περιόρισε μια ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση με στόχο τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας πέρυσι, περιορίζοντας την πρόσβαση στο δορυφορικό δίκτυο Starlink της SpaceX, ζήτησε η γερουσιαστής Elizabeth Warren.
«Το Κογκρέσο πρέπει να διερευνήσει τι συνέβη εδώ και εάν έχουμε επαρκή εργαλεία για να βεβαιωθούμε ότι η εξωτερική πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση και όχι από έναν δισεκατομμυριούχο», δήλωσε η Warren, D-Mass.
Η έκκληση για έρευνα προέρχεται από ένα απόσπασμα που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από το βιβλίο του βιογράφου Walter Isaacson με τίτλο «Elon Musk», στο οποίο ο συγγραφέας περιγράφει πώς μια κρυφή επίθεση ουκρανικού drone στον ρωσικό στόλο διακόπηκε από μια αποσύνδεση από το Starlink.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Τρίτη.
Σε μια συνέντευξη στο CNBC, ο Isaacson επεξεργάστηκε περαιτέρω το απόσπασμα από τη βιογραφία που πυροδότησε τον κώδωνα του κινδύνου στην Ουάσιγκτον, μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάπτυξη μιας στρατιωτικής έκδοσης του Starlink θα βοηθήσει στην επίλυση των ανησυχιών που εξέφρασαν η Tesla και ο Musk σχετικά με τη χρήση των δορυφορικών δικτύων στη μάχη.
«Ας έχουμε έναν ορισμένο αριθμό υπηρεσιών Starlink και στη συνέχεια μια πιο στρατιωτική έκδοση όπου μπορούμε να το ελέγξουμε», είπε ο Isaacson, περιγράφοντας μια συζήτηση μεταξύ του Musk και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
«Ο Musk είπε «ναι» και αυτό είναι το σωστό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Isaacson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης