Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόφαση βόμβα για την Apple: Tέλος οι πωλήσεις του iPhone 12 στη Γαλλία λόγω υψηλής ακτινοβολίας

Απόφαση βόμβα για την Apple: Tέλος οι πωλήσεις του iPhone 12 στη Γαλλία λόγω υψηλής ακτινοβολίας
Η Apple πρέπει να σταματήσει την πώληση του μοντέλου iPhone 12 στη Γαλλία...
Σχετικά Άρθρα
Η Apple πρέπει να σταματήσει να πουλά το μοντέλο iPhone 12 της στη Γαλλία λόγω της ακτινοβολίας που εκπέμπει, η οποία ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός ψηφιακής οικονομίας στην εφημερίδα Le Parisien σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023.
Ειδικότερα, η γαλλική υπηρεσία παρακολούθησης της ακτινοβολίας ANFR ενημέρωσε την Apple για την απόφασή της να απαγορεύσει τις πωλήσεις του iPhone 12, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει δοκιμές που έδειξαν ότι ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) του smartphone ήταν ελαφρώς υψηλότερος από τον νόμιμα επιτρεπόμενο, δήλωσε ο Jean-Noel Barrot στην εφημερίδα.
Ο Barrot είπε ότι μια ενημέρωση του λογισμικού θα ήταν αρκετή για να διορθώσει το πρόβλημα με την ακτινοβολίας που εκπέμπει το τηλέφωνο το οποίο πουλάει η αμερικανική εταιρεία από το 2020.
«Η Apple αναμένεται να απαντήσει εντός δύο εβδομάδων», είπε, προσθέτοντας: «Εάν δεν το κάνουν, είμαι έτοιμος να διατάξω ανάκληση όλων των iPhone 12 που κυκλοφορούν.
Οι κανονισμοί ισχύουν για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών κολοσσών».
Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει όρια ασφαλείας για τις τιμές SAR που συνδέονται με την έκθεση σε κινητά τηλέφωνα, τα οποία, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.
Η γαλλική εποπτική αρχή θα διαβιβάσει τώρα τα ευρήματά της σε ρυθμιστικές αρχές σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
«Πρακτικά, αυτή η απόφαση θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χιονοστιβάδας», είπε ο Barrot.
Το 2020, η Γαλλία διεύρυνε τους κανονισμούς που απαιτούσαν από τους λιανοπωλητές να εμφανίζουν το ύψος της ακτινοβολίας των προϊόντων σε συσκευασίες πέρα από τα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των tablet και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Νέο iPhone...

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο τεχνολογικός γίγαντας Apple παρουσίασε τη νέα γενιά του iPhone και του Apple Watch.
H Αpple κρατάει μέχρι στιγμής ως επτασφράγιστο μυστικό τα νέα features, ωστόσο αναλυτές προβλέπουν ότι τα νέα iPhone 15 θα διαθέτει θύρα USB-C, καθώς η εταιρεία αναγκάζεται να ευθυγραμμιστεί με τις ρυθμιστικές Αρχές της Ε.Ε.
Υπενθυμίζεται ότι, πέρσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε για την τυποποίηση των θυρών σε όλες τις συσκευές.
Τεχνικά, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών – όπως είναι και η Apple – έχουν λάβει προθεσμία μέχρι το τέλος του 2024 για να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.
Όλα δείχνουν, όμως, ότι η αμερικανική εταιρεία θα το κάνει πράξη με τα iPhone 15.

Η ασύρματη φόρτιση, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι θα αυξηθεί στα 35W.
Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11/09), η Ελλάδα ανήκει στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας των iPhone 15 και έτσι πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα γίνουν διαθέσιμα και στις ΗΠΑ.
Το νέο iPhone 15 είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, με οθόνη 6,1 για το βασικό και 6,7 ιντσών για το μοντέλο Plus.
Όσον αφορά στην τιμή θα ξεκινά από 799 και θα φτάνει τα 899 δολάρια. 
Το iPhone 15 Pro θα διατίθεται σε τιμές από 999 δολάρια για τη συσκευή με χωρητικότητα μνήμης 128GB, ενώ το Pro Max θα πωλείται προς 1.199 στη βασική έκδοσή του, με χωρητικότητα 256 GB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης