Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύμνοι Putin για τον Elon Musk: «Ένας δραστήριος και ταλαντούχος επιχειρηματίας που έχει πετύχει πολλά»

Ύμνοι Putin για τον Elon Musk: «Ένας δραστήριος και ταλαντούχος επιχειρηματίας που έχει πετύχει πολλά»
«Όσον αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τον Elon Musk είναι αναμφίβολα εξαίρετο πρόσωπο. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε»
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έπλεξε το εγκώμιο του νοτιοαφρικανικής καταγωγής επιχειρηματία Elon Musk, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαίρετο άνθρωπο» και επιχειρηματία, η εταιρεία SpaceX του οποίου έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παίκτη στη βιομηχανία των διαστημικών μεταφορών.
Αυτός ο δημόσιος έπαινος εκ μέρους του Putin έγινε λίγες ημέρες αφότου ο Musk είπε ότι απέρριψε πέρυσι το αίτημα της Ουκρανίας να ενεργοποιήσει το δορυφορικό δίκτυο Starlink πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, για να βοηθήσει σε μια επίθεση εναντίον του ρωσικού στόλου, εξηγώντας ότι φοβόταν πως θα γινόταν συνεργός σε μια «σημαντική» πολεμική ενέργεια.
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev επαίνεσε επίσης τον Musk με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ για αυτήν την απόφασή του, για την οποία Ουκρανοί πολιτικοί του άσκησαν δριμεία κριτική.
Ο Putin, μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ στη ρωσική Άπω Ανατολή, δεν αναφέρθηκε στο θέμα του Starlink, όμως ρωτήθηκε για την επιτυχία της εταιρείας SpaceX και απάντησε: «Όσον αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τον Elon Musk (...) είναι αναμφίβολα εξαίρετο πρόσωπο. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε και νομίζω ότι το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Είναι ένας δραστήριος και ταλαντούχος επιχειρηματίας και έχει πετύχει πολλά, με τη στήριξη και του αμερικανικού κράτους».
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να συνεχίσει το δικό της διαστημικό πρόγραμμα, παρά την αποτυχία της αποστολής της στη Σελήνη τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης