Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Καταδικάζουν τις «ψευτοεκλογές» που διεξήχθησαν στο Donetsk, την Zaporizhia και την Κριμαία

G7: Καταδικάζουν τις «ψευτοεκλογές» που διεξήχθησαν στο Donetsk, την Zaporizhia και την Κριμαία
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας G7 των μεγάλων βιομηχανικών χωρών καταδίκασαν τη διοργάνωση «ψευδών εκλογών», όπως τις αποκαλούν, από τη Ρωσία στα «κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη»
Η G7 καταδικάζει τις «ψευτοεκλογές» που διεξήγαγε η Ρωσία σε αυτό, που οι Υπουργοί Εξωτερικών των 7 μεγαλύτερων οικονομιών αποκαλούν "ουκρανικό έδαφος".
Πιο συγκεκριμένα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας G7 των μεγάλων βιομηχανικών χωρών καταδίκασαν τη διοργάνωση «ψευδών εκλογών», όπως τις αποκαλούν, από τη Ρωσία στα «κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη».
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση ψευδών «εκλογών» που διεξήγαγε η Ρωσία σε κυρίαρχο ουκρανικό έδαφος στο Donetsk, στην Kherson, στο Luhansk, στις περιφέρειες Zaporizhzhia και στην Κριμαία», ανέφερε η G7 σε δήλωση που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα (12/9).
«Αυτές οι ψεύτικες «εκλογές» αποτελούν περαιτέρω παραβίαση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και του Χάρτη του ΟΗΕ» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Ενώ συμπληρώνουν πως «η Ρωσία δεν έχει καμία νόμιμη βάση για τέτοιες ενέργειες στο έδαφος της Ουκρανίας. Οι ψεύτικες "εκλογές" είναι μια άσκηση προπαγάνδας που στοχεύει στη νομιμοποίηση της παράνομης κατάληψης του ουκρανικού εδάφους από τη Ρωσία».
Σημειώνεται πως στις προσαρτημένες περιοχές, καθώς και σε ολόκληρη τη Ρωσία, εμπεδώθηκε η κυριαρχία του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Vladimir Putin.
Με αυτό τον τρόπο, το Κρεμλίνο έστειλε ένα μήνυμα σταθερότητας τόσο εκτός, αλλά και εντός της Ρωσίας, όπου έχει φουντώσει η συζήτηση για το κατά πόσο ο Ρώσος Προεδρος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επόμενες Ρωσικές εκλογές.
Ωστόσο, στις σχετικές περιφέρειες, ο εκλογικός ανταγωνισμός ήταν περιορισμένος, καθώς ισχυροί υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από το Κομμουνιστικό Κόμμα -της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ρωσίας, εμποδίστηκαν να είναι υποψήφιοι από τις αρχές- όπως μεταδίδει το Reuters.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης