Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να σπαταλούν σε μία στρατηγική ήττας: Η Δανία στέλνει εξοπλισμούς ύψους 833 εκ. δολ. στην Ουκρανία

Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να σπαταλούν σε μία στρατηγική ήττας: Η Δανία στέλνει εξοπλισμούς ύψους 833 εκ. δολ. στην Ουκρανία
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, το νέο πακέτο βοήθειας θα είναι ήδη το 12ο και το μεγαλύτερο ως τώρα
Η Δανία σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από την αρχή της ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, με το κόστος του να αγγίζει τα 5,8 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας, δηλαδή 833 εκατομμύρια δολάρια.
Κάτι τέτοιο ανακοινώθηκε επίσημα από την ιστοσελίδα του Υπουργείο Άμυνας του σκανδιναβικού βασιλείου.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, το νέο πακέτο βοήθειας θα είναι ήδη το 12ο.
Τα χρήματα διατίθενται από το «Ταμείο για την Ουκρανία» και θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την αγορά αρμάτων μάχης, οχημάτων μάχης πεζικού και αντιαεροπορικών πυροβόλων.
«Για να συνεχίσει η Ουκρανία να αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή, είναι απολύτως απαραίτητο χώρες όπως η Δανία να συνεχίσουν να της παρέχουν οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη. Σήμερα, η Δανία έχει τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά [στην υποστήριξη της Ουκρανίας]», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας Troels Lund Poulsen.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας Lars Løkke Rasmussen επεσήμανε: «Σήμερα, χάρη σε αυτό το πακέτο, περνάμε σε ένα νέο στάδιο. Τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας της Δανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί μετά από ενάμιση χρόνο πολέμου, επομένως εξετάζουμε αυτήν τη στιγμή τις δυνατότητες πιο στοχευμένων κοινών προμηθειών για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες της Ουκρανίας εδώ και τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης