Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο «φιλικό» χαστούκι των Πολωνών στην Ουκρανία: Καμία εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών ό,τι κι αν αποφασίσει η ΕΕ

Νέο «φιλικό» χαστούκι των Πολωνών στην Ουκρανία: Καμία εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών ό,τι κι αν αποφασίσει η ΕΕ
Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Twitter, ο Mateusz Morawiecki ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο ουκρανικών σιτηρών στην Πολωνία
Για μία ακόμη φορά η Πολωνία αρνείται να άρει την απαγόρευση και δεν ανοίγει τα σύνορά της για να επιτρέψει τις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, όπως δήλωσε την Τρίτη (12/0) ο Πολωνός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Twitter, ο Mateusz Morawiecki ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο ουκρανικών σιτηρών στην Πολωνία, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.
Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση ο Morawiecki επιδιώκει να προστατεύσει την πολωνική αγορά και να ωθήσει την εσωτερική αγροτική παραγωγή.
Υπενθυμίζεται, πως ήδη από τον Απρίλιο, η Πολωνία και η Ουγγαρία έκλεισαν μονομερώς τα σύνορά τους στις εισαγωγές σιτηρών και τροφίμων από την Ουκρανία.
Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την απαγόρευση στα ουκρανικά σιτηρά μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου (σε τρεις ημέρες) μια συμφωνία που επιτρέπει σε πέντε από τους γείτονες της Ουκρανίας στην ΕΕ – Πολωνία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία – να απαγορεύσουν τις εγχώριες πωλήσεις ορισμένων ουκρανικών σιτηρών.
Τα σχετικά «εξαιρετικά και προσωρινά προληπτικά μέτρα» εγκρίθηκαν στις 2 Μαΐου για τις εισαγωγές σιταριού, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και ηλιόσπορων από την Ουκρανία στο πλαίσιο της έκτακτης διασφάλισης του κανονισμού για τα αυτόνομα εμπορικά μέτρα.​​​​​

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης