Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής παραδοχή Stoltenberg, «η ρωσική επιθετικότητα είναι απόρροια των σχεδίων του ΝΑΤΟ να επεκταθεί ανατολικά»

Πρωτοφανής παραδοχή Stoltenberg, «η ρωσική επιθετικότητα είναι απόρροια των σχεδίων του ΝΑΤΟ να επεκταθεί ανατολικά»
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επανέλαβε μερικούς από τους τακτικούς (και γελοίους) ισχυρισμούς προπαγάνδας, συμπεριλαμβανομένου ότι η Ρωσία υποτίθεται ότι «εισέβαλε στο Donbass» το 2014 και ότι το 2022 ήταν μια «επανεισβολή», χωρίς να διευκρινίσει πότε σταμάτησε η εισβολή του 2014…
Η βορειοατλαντική συμμαχία, το ΝΑΤΟ, η πιο επιθετική συμμαχία στην ανθρώπινη ιστορία ενίοτε λέει και αλήθειες….
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης ομιλίας στο κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg παραδέχτηκε ευθέως ότι η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SMO) για να αποτρέψει επίθεση του ΝΑΤΟ.
Αν και προσπαθούσε να το παρουσιάσει αυτό ως κάποιου είδους «νίκη» για την εμπόλεμη συμμαχία, ο Stoltenberg ουσιαστικά αναγνώρισε ότι όλη αυτή η «κακή ρωσική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση» ήταν στην πραγματικότητα αληθινή.

«Το παρασκήνιο ήταν ότι ο Πρόεδρος Puitn δήλωσε το φθινόπωρο του 2021 και στην πραγματικότητα έστειλε ένα προσχέδιο συνθήκης που ήθελε να υπογράψει το ΝΑΤΟ, να υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει άλλη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Και αυτό ήταν προϋπόθεση για να μην εισβάλουμε στην Ουκρανία. Φυσικά, δεν το υπέγραψε η Ρωσία.
Το αντίθετο συνέβη. Ήθελε να υπογράψουμε μια υπόσχεση να μην διευρύνουμε ποτέ το ΝΑΤΟ.
Ήθελε να αφαιρέσουμε τη στρατιωτική μας υποδομή σε όλους τους συμμάχους που έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από το 1997, δηλαδή το μισό ΝΑΤΟ, όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, θα πρέπει να αφαιρέσουμε το ΝΑΤΟ από αυτό το μέρος της συμμαχίας μας, δημιουργώντας μέλη δεύτερης κατηγορίας.
Το απορρίψαμε.
Έτσι πήγε στον πόλεμο για να αποτρέψει το ΝΑΤΟ, περισσότερο ΝΑΤΟ, κοντά στα σύνορά του, αλλά είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα» επισήμανε ο Stoltenberg.

Στην προσπάθεια του να παρουσιάσει πρόσφατα ιστορικά γεγονότα ως επιτυχία για την πιο επιθετική συμμαχία του κόσμου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πιθανότατα δεν γνωρίζει καν ότι τα σχόλια που έκανε έχουν επανειλημμένα επικριθεί από την κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας ως «ρωσική παραπληροφόρηση» και «προπαγάνδα Putin».
Ο Stoltenberg ανέφερε ακόμη και τη Σουηδία και τη Φινλανδία, υποστηρίζοντας ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι «ιστορική».
Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια, καθώς η Φινλανδία ήταν ήδη μέλος του άμεσου προκατόχου του ΝΑΤΟ στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1940 και όλοι γνωρίζουμε πώς τελείωσε αυτό. Δυστυχώς, η πολιτική Δύση δεν φαίνεται να μαθαίνει από την ιστορία, επομένως είναι βέβαιο ότι θα το επαναλάβει για πολλοστή φορά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επανέλαβε μερικούς από τους τακτικούς (και γελοίους) ισχυρισμούς προπαγάνδας, συμπεριλαμβανομένου ότι η Ρωσία υποτίθεται ότι «εισέβαλε στο Donbass» το 2014 και ότι το 2022 ήταν μια «επανεισβολή», χωρίς να διευκρινίσει πότε σταμάτησε η εισβολή του 2014…
Ωστόσο, η παραδοχή για τους πραγματικούς λόγους για την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα είναι σίγουρα προβληματική για την κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας, καθώς τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πέρασαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προσπαθώντας να παρουσιάσουν τον Πρόεδρο Putin ως ένα είδος τρελού δικτάτορα που αποφάσισε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 να επιτεθεί σε μια «κυρίαρχη» χώρα της διπλανής πόρτας απλώς και μόνο επειδή δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει.

Σε έναν τέλειο κόσμο, αυτή η παραδοχή θα άνοιγε αμέσως τα μάτια εκατομμυρίων Ουκρανών που χειραγωγούνται να πιστεύουν ότι η Ρωσία, μια χώρα με την οποία μοιράζονται άρρηκτους ιστορικούς, πολιτιστικούς, πολιτισμικούς και εθνοτικούς δεσμούς, είναι θανάσιμος εχθρός τους.
Επιπλέον, αυτή η ξένη στρατιωτική συμμαχία που έφτασε στα σύνορα της Ουκρανίας μέσω μιας σχεδιαζόμενης επιθετικότητας είναι η πραγματική απειλή.
Το ΝΑΤΟ είναι η πλευρά που δημιούργησε βιοεργαστήρια στο ουκρανικό έδαφος σε μια προσπάθεια να αναπτύξει βιοόπλα με μοναδικό σκοπό να στοχεύσει συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες, όπως οι Ρώσοι.

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η ανάπτυξη βιολογικών όπλων θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πυρηνική απειλή, η Ρωσία συνειδητοποίησε ότι η ώρα για (αντ)δράση ήταν «τώρα ή ποτέ». Δυστυχώς, η Ουκρανία δεν είχε ποτέ μια πραγματικά κυρίαρχη κυβέρνηση που θα μπορούσε να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στη Ρωσία.
Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποτελείς τους έφεραν στην εξουσία μια κυβέρνηση μαριονέτα, μετατρέποντας την Ουκρανία σε εφαλτήριο για κάποιο νέο σχέδιο «Μπαρμπαρόσα» στο μέλλον.
Το σχέδιο Μπαρμπαρόσα ήταν το σχέδιο επίθεσης της Γερμανίας του Hitler με στόχο να καταλάβει την Ρωσία.
Το αποτέλεσμα ήταν μια απόλυτη καταστροφή που η πολιτική Δύση συνεχίζει να υποκινεί, δείχνοντας μηδενικές τύψεις και καμία πρόθεση να σταματήσει.
Επιπλέον, τορπίλισε ακόμη και τις ειρηνευτικές συμφωνίες στις πρώτες ημέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Εν τω μεταξύ, τα θύματα συνεχίζουν να συσσωρεύονται…
Σχεδόν 400.000 νεκροί στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Μόνο στην περίοδο της αντεπίθεσης 4 Ιουνίου με 11 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν 71.500 Ουκρανοί
Ληστεύουν το μέλλον του Ουκρανικού λαού, η Ουκρανία είναι υποθηκευμένη…
Οι ΗΠΑ είναι οι υποκινητές της τραγωδίας της Ουκρανίας…
Ο Stoltenberg τόνισε επίσης για την επέκταση της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ πιο ανατολικά.
Ωστόσο οι νατοικές υποδομές θα είναι οι πρώτοι στόχοι τη στιγμή που οι Ρώσοι στρατηγικοί καταλήξουν στο συμπέρασαμ ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Η πολιτική Δύση συνεχίζει να προσπαθεί να παρουσιάσει τη Ρωσία ως ένα είδος «αντιδραστικής δύναμης» που θέλει να «ξανοικοδομήσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία».
Ωστόσο, τέτοιοι ισχυρισμοί είναι ανόητοι.
Αν η Ρωσία ήθελε να «κρατήσει την αυτοκρατορία της», δεν θα επέτρεπε ποτέ τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, πόσο μάλλον τη Σοβιετική Ένωση.
Το μόνο που ήθελε η Ρωσία ήταν να αναπτυχθεί οικονομικά, καθώς ο ρωσικός λαός ήταν άρρωστος και κουρασμένος από την κούρσα των εξοπλισμών που εμπόδιζε την ομαλή ανάπτυξη της χώρας τους για δεκαετίες.
Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι στην Ρωσία κόστισαν πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο τον 20ό αιώνα.
Πάνω από όλα, χρειαζόταν ειρήνη και κανονική συνεργασία με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που η Ρωσία θεωρούσε «πρώην» εχθρούς.
Δυστυχώς, οι «εταίροι» είχαν άλλα σχέδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης