Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φινλανδία αγνόησε επιδεικτικά την απαγόρευση της ΕΕ για τα ρωσικά αυτοκίνητα: «Θα εισέρχονται κανονικά»

Η Φινλανδία αγνόησε επιδεικτικά την απαγόρευση της ΕΕ για τα ρωσικά αυτοκίνητα: «Θα εισέρχονται κανονικά»
Απόφαση - έκπληξη της Φινλανδίας
Η Φινλανδία αρνήθηκε να εφαρμόσει τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απαγορεύει σε τουρίστες από τη Ρωσική Ομοσπονδία να εισέρχονται στη χώρα με αυτοκίνητα που φέρουν ρωσικές πινακίδες, αναφέρει σχετικά η δημόσια ραδιοτηλεοπτική εταιρεία YLE, επικαλούμενη το Φινλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών.
"Αυτοκίνητα με ρωσικές πινακίδες μπορούν ακόμα να εισέλθουν στη Φινλανδία. Εάν ληφθεί άλλη απόφαση, θα την ανακοινώσουμε εκ των προτέρων", δήλωσε η Pia Sarivaara, επικεφαλής του τμήματος κυρώσεων του Φινλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια νέα εξήγηση όπου αναφέρθηκε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο της ΕΕ κατά της Ρωσίας το 2022 ισχύουν και για προσωπικά οχήματα Ρώσων πολιτών που είναι ταξινομημένα στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Κατά συνέπεια, οι Ρώσοι πολίτες δεν μπορούν να εισέλθουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ακόμη και για τουριστικούς σκοπούς και για σύντομο χρονικό διάστημα.
Τη Δευτέρα, η EC διευκρίνισε ότι οι χώρες της ΕΕ δεν πρέπει να εμποδίζουν την εισαγωγή συνηθισμένων προσωπικών αντικειμένων Ρώσων, όπως ρούχα και προϊόντα υγιεινής, εφόσον δεν είναι είδη πολυτελείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης