Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρέφονται στα ομόλογα τα μεγάλα family offices – Φοβούνται ένταση ΗΠΑ – Κίνας

Στρέφονται στα ομόλογα τα μεγάλα family offices – Φοβούνται ένταση ΗΠΑ – Κίνας
Οι μεγαλύτερες ανησυχίες μεταξύ των family offices ήταν ο πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων και η αβεβαιότητα που προέρχεται από τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας
Στα ομόλογα και τις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων στράφηκαν οι πλούσιες οικογένειες το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Citigroup, ενώ μείωσαν την έκθεσή τους στις μετοχές.
Σύμφωνα με τη Citigroup, περισσότερα από τα μισά από τα 268 οικογενειακά γραφεία που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, με συνολική καθαρή αξία 565 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξησαν τις κατανομές τους σε σταθερό εισόδημα, ενώ το 38% ενίσχυσε τις συμμετοχές τους σε ιδιωτικά κεφάλαια.
Αντίθετα, το 38% μείωσε την κατανομή του σε αποθέματα.
Οι αλλαγές ήταν οι μεγαλύτερες από τότε που η Citigroup ξεκίνησε τη μελέτη το 2020.
Οι επενδυτές αναζήτησαν επενδύσεις ιδιωτικών μετοχών το πρώτο εξάμηνο, ενώ η αγορά για αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) παρέμεινε υποτονική.
Αλλά οι επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων είναι πιο συντηρητικές τώρα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.
«Τα οικογενειακά γραφεία (family offices) επικεντρώνονται σε εταιρείες υψηλής ποιότητας σε παραδοσιακές βιομηχανίες, με θετικές ταμειακές ροές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Hannes Hofmann, ο οποίος διευθύνει τον παγκόσμιο όμιλο οικογενειακών γραφείων στη Citi Private Bank.
Οι μεγαλύτερες ανησυχίες μεταξύ των ερωτηθέντων ήταν ο πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων και η αβεβαιότητα που προέρχεται από τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας.
«Με τον πληθωρισμό, την αστάθεια της αγοράς και τις γεωπολιτικές ανησυχίες στο επίκεντρο των επενδυτών εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας και των οικογενειών τους, διαφοροποιούν εύκολα τα χαρτοφυλάκια τους και εξετάζουν άμεσες και βιώσιμες επενδύσεις», δήλωσε η Ida Liu, επικεφαλής της Citi's Private Bank.
Τα οικογενειακά γραφεία που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν μέση κατανομή χαρτοφυλακίου που περιελάμβανε 22% σε δημόσιες και ιδιωτικές μετοχές αντίστοιχα, 16% σταθερό εισόδημα και 12% μετρητά.
Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων είχαν έδρα εκτός των Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης