Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα Gross και Gundlach για το προσωνύμιο «Bond King» - Αιχμές για την «περιουσία» της DoubleLine

Κόντρα Gross και Gundlach για το προσωνύμιο «Bond King» - Αιχμές για την «περιουσία» της DoubleLine
Τόσο ο Gross όσο και ο Gundlach έχουν κερδίσει το προσωνύμιο «Bond King», κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνο τον Gross
Σχετικά Άρθρα
Πυρά κατά του συναδέλφου του διαχειριστή κεφαλαίων Jeffrey Gundlach, εκτόξευσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Gross, υπονοώντας ότι ο Gundlach δεν είναι άξιος του δημοφιλούς προσωνυμίου «βασιλιάς των ομολόγων» (Bond King) που μοιράζονται και οι δύο.
«Πρώτα απ' όλα, για να γίνεις βασιλιάς ή βασίλισσα των ομολόγων, χρειάζεσαι ένα βασίλειο», δήλωσε ο Gross, συνιδρυτής της Pimco, κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού επεισοδίου στο podcast "Odd Lots" του Bloomberg, υπονοώντας ότι η δεξαμενή των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται η επενδυτική εταιρεία του Gundlach -DoubleLine Capital- δεν ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να τον προκρίνει για τον τίτλο του «βασιλιά».
«Η Pimco είχε 2 τρισ. δολάρια, εντάξει; Η DoubleLine έχει περίπου 55 δισ. δολάρια. Έλα τώρα - αυτό δεν είναι βασίλειο, είναι σαν τη Λετονία ή την Εσθονία», πρόσθεσε ο Gross.
Τόσο ο Gross όσο και ο Gundlach είναι μεγάλα ονόματα στον τομέα των σταθερών εισοδημάτων και έχουν κερδίσει το παρατσούκλι «Bond King» για τις «νίκες» στο τομέα των επενδύσεων. Αλλά αυτό δεν αρέσει στον Gross.

Η κόντρα Gross και Gundlach

Ο Gross εξήγησε πως άρχισε η διαμάχη με τον Gundlach, χρονολογώντας την από τότε που -μετά την αποχώρησή του από την Pimco- ζήτησε από τον Gundlach να συνεργαστούν. «Πήγα στο σπίτι του και του είπα: "Ίσως θα μπορούσα να συνεργαστώ μαζί σου, θα μπορούσαμε να γίνουμε δύο βασιλιάδες των ομολόγων», είπε ο Gross, σύμφωνα με το Bloomberg. «Και με χλεύασε για τους επόμενους 12 μήνες», πρόσθεσε.
«Και κοιτάξτε το ιστορικό του τα τελευταία πέντε, έξι, επτά χρόνια», συνέχισε ο Gross.
«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει άλλος βασιλιάς των ομολόγων», είπε συνέχισε ο ίδιος. «Ήταν η λειτουργία μιας αγοράς ταύρων για 30 χρόνια που αναπτυσσόταν και η Pimco τα πήγαινε καλά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης