Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αίτημα για έρευνα του Κογκρέσο στον Elon Musk για το Starlink… και την Κριμαία

ΗΠΑ: Αίτημα για έρευνα του Κογκρέσο στον Elon Musk για το Starlink… και την Κριμαία
Η κυβέρνηση ή ένας δισεκατομμυριούχος ασκεί την εξωτερική πολιτική διερωτάται η γερουσιαστής Elizabeth Warren
Αίτημα στο Κογκρέσο να πραγματοποιήσει έρευνα στον ιδρυτή της SpaceX Elon Musk για το ρόλο που διαδραμάτισε με την απενεργοποίηση του συστήματος Starlink έτσι ώστε να αποτρέψει μια μυστική ουκρανική επίθεση στο ναυτικό της Ρωσίας στην Κριμαία απηύθυνε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Elizabeth Warren.
«Το Κογκρέσο πρέπει να διερευνήσει τι συνέβη και να ξεκαθαρίσει το εάν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να διασφαλίσουμε ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ασκείται από την κυβέρνηση και όχι από έναν δισεκατομμυριούχο» υποστήριξε η Αμερικανίδα γερουσιαστής.
Μάλιστα η Warren υποστήριξε ότι αναμένει από το υπουργείο Άμυνας να επανεξετάσει τη σύμβαση με τη SpaceX.
Η τοποθέτηση αυτή έρχεται ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι ο Elon Musk έδωσε εντολή να απενεργοποιηθεί το σύστημα Starlink έτσι ώστε να αποτραπεί μια μυστική στρατιωτική επιχείρηση των Ουκρανών κατά ρωσικής ναυτικής βάσης στην Κριμαία, υπό τον φόβο ότι η Ρωσία θα απαντούσε ακόμα και με πυρηνικά.
Ο ίδιος ο Musk φέρεται να έχει υποστηρίξει πως αν δεν έκανε αυτήν την κίνηση, τότε η εταιρεία του θα είχε εμπλακεί σε μια «μεγάλη πολεμική πράξη».

Κατηγορίες για προδοσία

Σημειώνεται ότι μετά την αποκάλυψη αυτή, ο Musk κατηγορήθηκε από χρήστες του Χ (πρώην twitter) ακόμα και για προδοσία, με τον Musk να απαντά ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κηρύξει πόλεμο στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης