Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Πάνω από 1.600 επιστήμονες υπογράφουν... Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, όχι στην υστερία

Gatestone Institute: Πάνω από 1.600 επιστήμονες υπογράφουν... Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, όχι στην υστερία
Μεγάλο μέρος της κλιματικής αλλαγής προκαλείται προφανώς από ηλιακές εκλάμψεις, για τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα
Περισσότεροι από 1.600 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και δύο νομπελίστες, υπέγραψαν μια δήλωση λέγοντας ότι «Δεν υπάρχει έκτακτη κλιματική ανάγκη».
Η μαζική κλιματική υστερία και η καταστροφή της οικονομίας των ΗΠΑ στο όνομα της κλιματικής αλλαγής πρέπει να σταματήσουν.
«Η επιστήμη του κλίματος πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι πιο επιστημονικές», αναφέρει η δήλωση που υπέγραψαν οι 1.609 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων οι νομπελίστες John F. Clauser από τις ΗΠΑ και ο Ivar Giaever από τη Νορβηγία/ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση προσθέτει:

- Οι επιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ οι πολιτικοί θα πρέπει να υπολογίζουν απαθώς το πραγματικό κόστος καθώς και τα φανταστικά οφέλη των μέτρων πολιτικής τους...
- Το γεωλογικό αρχείο αποκαλύπτει ότι το κλίμα της Γης ποικίλλει όσο υπήρχε ο πλανήτης, με φυσικές ψυχρές και θερμές φάσεις.
- Η Μικρή Εποχή των Παγετώνων τελείωσε μόλις το 1850.
- Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τώρα βιώνουμε μια περίοδο θέρμανσης.
- Η θέρμανση είναι πολύ πιο αργή από ό,τι είχε προβλεφθεί...
- Το χάσμα μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του μοντελοποιημένου κόσμου μας λέει ότι απέχουμε πολύ από το να κηρύξουμε κλιματική αλλαγή.
- Η πολιτική για το κλίμα βασίζεται σε ανεπαρκή μοντέλα.
- Τα κλιματικά μοντέλα έχουν πολλές ελλείψεις και δεν είναι ελάχιστα εύλογα ως εργαλεία πολιτικής.
- Όχι μόνο μεγαλοποιούν την επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου, αγνοούν επίσης το γεγονός ότι ο εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με CO2 είναι ευεργετικός...
- Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει αυξήσει τις φυσικές καταστροφές.
- Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει τυφώνες, πλημμύρες, ξηρασίες και παρόμοιες φυσικές καταστροφές ή τις κάνει πιο συχνές.
- Ωστόσο, υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι τα μέτρα μετριασμού του CO2 είναι τόσο επιζήμια όσο και δαπανηρά.
- Η πολιτική για το κλίμα πρέπει να σέβεται την επιστημονική και οικονομική πραγματικότητα
- Δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη.
- Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού.
- Αντιτιθέμεθα σθεναρά στην επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική καθαρού μηδενικού CO2 που προτείνεται για το 2050.
- Προχωρήστε στην προσαρμογή αντί για τον μετριασμό. Η προσαρμογή λειτουργεί ανεξάρτητα από τα αίτια.

Ο καθηγητής Steven Koonin, πρώην υφυπουργός επιστήμης στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Obama, νυν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συνεργάτης στο Ινστιτούτο Χούβερ, έγραψε το μπεστ σέλερ του 2021, Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn' t, and Why It Matters".
Σε αυτό, δηλώνει ότι αυτό που λένε οι σε μεγάλο βαθμό δυσανάγνωστες και περίπλοκες επιστημονικές εκθέσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή παραμορφώνεται εντελώς από τη στιγμή που το περιεχόμενό τους φιλτράρεται μέσα από μια μακρά σειρά συνοπτικών αναφορών της έρευνας από τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.
«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να πάνε τα πράγματα στραβά – τόσο τυχαία όσο και επίτηδες – καθώς οι πληροφορίες περνούν από φίλτρα μετά από φίλτρα για να συσκευαστούν για διάφορα ακροατήρια...
Δεν είναι μόνο το κοινό που δεν είναι καλά ενημερωμένο για το τι λέει η επιστήμη για το κλίμα ..."

Ο Koonin προσθέτει:

"Τα δελτία τύπου και οι περιλήψεις της κυβέρνησης και του ΟΗΕ δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις ίδιες τις εκθέσεις...
Οι διακεκριμένοι ειδικοί για το κλίμα (συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των συντακτών των εκθέσεων) ντρέπονται από ορισμένες απεικονίσεις της επιστήμης από τα μέσα ενημέρωσης."
Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Koonin σημείωσε ότι οι αντιδράσεις των συναδέλφων του στο βιβλίο του ήταν ότι δεν έπρεπε να λέει στο κοινό ή στους πολιτικούς την αλήθεια για την κλιματική αλλαγή.
"Μου δίδαξαν να λες όλη την αλήθεια [ως επιστήμονας].
Και αφήνεις τους πολιτικούς να κάνουν τις αξιολογικές κρίσεις και τους συμβιβασμούς κόστους-αποτελεσματικότητας και ούτω καθεξής", είπε ο Koonin.
Σημείωσε επίσης την ανηθικότητα του να ζητάς από τον αναπτυσσόμενο κόσμο να μειώσει τις εκπομπές ρύπων όταν τόσοι πολλοί δεν έχουν καν πρόσβαση σε ηλεκτρισμό.
Επίσης, τρομάζεις τις νεότερες γενιές: το 84% των Αμερικανών εφήβων πιστεύουν, από τον Ιανουάριο του 2022, ότι αν η αλλαγή του κλίματος δεν αντιμετωπιστεί, "θα είναι πολύ αργά για τις μελλοντικές γενιές, καθιστώντας ένα μέρος του πλανήτη αβίωτο."
Φυσικά, θα ήταν χρήσιμο να ερευνήσουμε τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί ο άνθρωπος, όπως η «τρύπα στο στρώμα του όζοντος», η οποία τώρα κλείνει, αλλά η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια αποκαλυπτική έκτακτη ανάγκη και χρειάζεται προσοχή χωρίς να επιφέρει καταστροφή στα εκατοντάδες εκατομμύρια των ανθρώπων που ήδη βρίσκονται σε ακραία φτώχεια.

Οι χειρισμοί των κυβερνήσεων

Η κυβέρνηση Biden, ωστόσο, δεν φαίνεται να ανησυχεί για την εκτεταμένη φτώχεια και τη μαζική πείνα που θα προκληθεί από τη μη διαθεσιμότητα φθηνής και αξιόπιστης ενέργειας στις υπανάπτυκτες χώρες ή τον πληθωρισμό που προκαλείται από τις εκτοξευόμενες τιμές που συνθλίβουν τους Αμερικανούς.
Αυτά είναι ανθρωπογενή προβλήματα, που δημιουργούνται από την εισαγωγή ακριβού (πλησίον των 100 δολαρίων το βαρέλι πάλι) -- συχνά πιο βρώμικο -- πετρελαίου από αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα, αντί να εξορύσσεται πολύ φθηνότερα στο εσωτερικό.
Η κυβέρνηση Biden δεν φαίνεται επίσης να ανησυχεί για το γεγονός ότι όσο η Κίνα και η Ινδία συνεχίζουν να καίνε άνθρακα – το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επιτρέπει δύο νέα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα την εβδομάδα, ακυρώνοντας εύκολα όποια οφέλη μπορεί να παρέχουν οι ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν «όλα ανεπτυγμένες χώρες σε συνδυασμό» στις εκπομπές άνθρακα.
Η κυβέρνηση Biden δεν φαίνεται επίσης να ανησυχεί ότι σκοτώνει την άγρια ζωή, τη θαλάσσια ζωή και τον αλιευτικό κλάδο εγκαθιστώντας υπεράκτιες ανεμογεννήτριες κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού ή ότι η επιβολή ηλεκτρικών οχημάτων θα οδηγήσει σχεδόν ολόκληρη τη βιομηχανία συντήρησης αυτοκινήτων χωρίς δουλειά (τα EV δεν χρειάζονται τακτική συντήρηση), ή ότι οι μπαταρίες λιθίου όχι μόνο εκρήγνυνται αλλά κοστίζουν χιλιάδες δολάρια για να αντικατασταθούν.
Η διοίκηση θέλει ακόμη και ο στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως τα τανκς, να είναι ηλεκτρικός, σαν να υπάρχουν σταθμοί φόρτισης στη μέση ξένων ερήμων σε περίπτωση σύγκρουσης.
Η κυβέρνηση Biden δεν μπαίνει καν στον κόπο να ενεργήσει βάσει των ευρημάτων της για το κλίμα: Τον Μάρτιο, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στην οικονομία των ΗΠΑ.
«Τα ευρήματά του υπονομεύουν οποιουσδήποτε ισχυρισμούς για μια συνεχιζόμενη κλιματική κρίση ή επικείμενη καταστροφή», έγραψε ο Koonin τον Ιούλιο.

Που οφείλονται τα φαινόμενα

Μεγάλο μέρος της κλιματικής αλλαγής προκαλείται προφανώς από ηλιακές εκλάμψεις, για τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, και οι οποίες, σε αντίθεση με τις εμπορικές βιομηχανίες, δεν προσφέρουν επιχορηγήσεις ή ότι οι μεγάλες πυρκαγιές επιδεινώνονται, κατά ειρωνικό τρόπο, από «περιβαλλοντολόγους» επειδή αρνούνται να αφήσουν το πεδίο να καθαριστεί μήπως τα πλάσματα εκεί διαταραχθούν.
Ο ειδικός για το κλίμα Bjørn Lomborg προτείνει ότι τα τρισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα:
"Αυτό δεν είναι επιχείρημα για να μην κάνουμε τίποτα παρά μόνο να είμαστε πιο έξυπνοι.
Για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να μεταβούμε από τα ορυκτά καύσιμα, πρέπει να ενισχύσουμε την έρευνα και την ανάπτυξη για να καινοτομήσουμε τη μείωση της τιμής της πράσινης ενέργειας.
Πρέπει να επενδύσουμε σε όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της σύντηξης, σχάσης, αποθήκευσης, βιοκαυσίμων και άλλων πηγών.
"Μόνο όταν η πράσινη ενέργεια είναι φθηνότερη από τα ορυκτά καύσιμα, ο κόσμος θα είναι σε θέση και θα θέλει να κάνει τη μετάβαση.
Διαφορετικά, οι σημερινές τιμές της ενέργειας είναι απλώς μια γεύση των επόμενων πραγμάτων," καταλήγει ο Koonin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης