Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αντεπίθεση έγινε... σφαγή, 71.500 νεκροί Ουκρανοί, οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία - Ζelensky: Δεν θα έχουμε καλό τέλος

Η αντεπίθεση έγινε... σφαγή, 71.500 νεκροί Ουκρανοί, οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία - Ζelensky: Δεν θα έχουμε καλό τέλος
Bern (Σουηδός αναλυτής): Θέμα χρόνου η παράδοση του ουκρανικού στρατού, προ των πυλών η βαριά ήττα... - 19fortyfive (Αμερικανικό περιοδικό): Οι επιτυχίες της Ρωσίας θα οδηγήσουν τις ΗΠΑ σε μια... απόφαση σοκ θα απομακρυνθούν από την Ουκρανία...
(upd18) Η αντεπίθεση των Ουκρανών εξελίσσεται σε σφαγή, αφού όπως ανακοίνωσαν οι ρώσοι από την έναρξη των επιθετικών ενεργειών της Ουκρανίας στις 4 Ιουνίου 2023 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2023 έχουν σκοτωθεί 71.500 Ουκρανοί στρατιώτες.
Η αντεπίθεση αποδείχθηκε κρεατομηχανή, ο Ουκρανικός στρατός στην κυριολεξία κινδυνεύει με κατάρρευση...
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ενώ απορρίπτει κάθε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία
ωστόσο αναγνωρίζει πως η ουκρανική αντεπίθεση δεν πρόκειται να έχει happy end, οι ΗΠΑ φαίνεται πως είναι αποφασισμένες να κάνουν μια ακόμα … ύστατη κίνηση για να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκρίνουν την αποστολή των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, τους οποίους επιθυμεί διακαώς το Κίεβο, καθώς εκτιμούν ότι θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ουκρανική αντεπίθεση.
Μέχρι στιγμής πάντως, οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει κάτι σημαντικό στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει από τις αρχές Ιουνίου με ολοένα και περισσότερους Δυτικούς αναλυτές και πολιτικούς να εκτιμούν πως ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για το Κίεβο, δεδομένου ότι πλησιάζει το φθινόπωρο, όταν και αναμένεται να επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες και να περιοριστεί η ένταση των μαχών, κάτι που επί της ουσίας θα σημάνει και το τέλος της αντεπίθεσης των Ουκρανών.
Σε κάθε περίπτωση ο ρωσικός στρατός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, προειδοποιώντας μάλιστα πως οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να συσσωρεύουν ισχυρές δυνάμεις και μεγάλο στρατιωτικό εξοπλισμό στην κατεύθυνση του Donetsk, τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin όχι μόνο ανακοίνωσε πως η Ρωσία αναπτύσσει νέα όπλα, βασισμένα σε λέιζερ, ραδιοσυχνότητες, κοκ, αλλά ετοιμάζεται να συναντήσει στο Vladivostok τον επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un με κύριο αντικείμενο… τα εξοπλιστικά.

Putin: Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 71.500 στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου 2023

Κατά την ομιλία του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Vladivostok
, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε πως εάν οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, τότε όπως υποστήριξε, «ας ακυρώσουν το διάταγμα που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».
«Η ουκρανική αντεπίθεση δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα, οι απώλειες του είναι μεγάλες.
Η Ουκρανία ρίχνει τους στρατιώτες της στην αντεπίθεση με τέτοιο τρόπο που έχει κανείς την εντύπωση ότι αυτοί δεν είναι δικοί τους άνθρωποι.
Η Ουκρανία έχει χάσει 71.500 ανθρώπους από την έναρξη της αντεπίθεσης» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως οι παραδόσεις νέων όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών διασποράς και των οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν πρόκειται να επηρεάσουν την κατάσταση στο μέτωπο.
Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως είπε πως είναι έγκλημα η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου
και υπογράμμισε πως η Ουκρανία θα αρχίσει να αναζητά την ειρήνη και τις διαπραγματεύσεις, μόλις φτάσει κοντά στο σημείο να ξεμείνει από πόρους.
Όπως είπε, η Δύση πιέζει το Κίεβο να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη και μετά να κάτσει στο τραπέζι των διαπιραγματεύσεων, ενώ τόνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να σταματήσει τις εχθροπραξίες εάν ο εχθρός ηγείται μιας αντεπίθεσης.
Ο Putin ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να αναπτύσσει όπλα που χρησιμοποιούν νέες φυσικές αρχές και τα οποία θα διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας.
«Εάν κοιτάξει κανείς τη σφαίρα της ασφάλειας, τα νέα όπλα θα διασφαλίσουν την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας στην ιστορική προοπτική της.
Το καταλαβαίνουμε πολύ καλά αυτό και δουλεύουμε πάνω σε αυτό» είπε ο Putin, αναφερόμενος σε όπλα που περιλαμβάνουν λέιζερ, υπέρηχους, ραδιοσυχνότητες και άλλα.

Lavrov (Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών): Η Ουκρανία καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την επίτευξη ειρήνης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov δήλωσε ότι όσο περισσότερο η Ουκρανία καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία αργότερα.

«Ο πρόεδρος Putin έχει επανειλημμένα πει ότι δεν αποχωρούμε από τις διαπραγματεύσεις, αλλά όσοι στην Ουκρανία αποφεύγουν τις συνομιλίες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο περισσότερο χρονοτριβούν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία αργότερα», είπε ο Lavrov.
Αυτή είναι η επίσημη θέση μας.
Θα πω για άλλη μια φορά, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπραγματεύσεων, την οποία υπέγραψε o Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky αυτή η θέση δεν πρέπει να εγείρει κανένα ερώτημα.
Πρόσθεσε ότι το πρώτο βήμα για τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα πρέπει να είναι η ακύρωση του διατάγματος του Zelensky για την απαγόρευση του διαλόγου με τη Ρωσία.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α. Blinken, ότι εάν ξεκινήσουν οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες, οι ΗΠΑ θα προσέλθουν σε αυτές, ο ρώσος διπλωμάτης είπε ότι είχε διαβάσει τη δήλωση.
Διάβασα τη δήλωση.
Παράξενο, πράγματι", σημείωσε ο Lavrov..
Τουλάχιστον πριν από έναν χρόνο, ή ακόμα και νωρίτερα, δεν μπορώ να θυμηθώ, ο Zelensky υπέγραψε ένα διάταγμα που απαγορεύει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του ρώσου προέδρου Putin.
Όλος ο κόσμος το γνωρίζει.
Και αν αυτοί που διοικούν αυτό το καθεστώς έχουν αποφάσισε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν, τότε ίσως το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι μια επιθυμία ή μια εντολή να ακυρωθεί αυτό το διάταγμα, το οποίο, επαναλαμβάνω, απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις», τόνισε στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF).

Πιέσεις στις ΗΠΑ για ATACMS

Πιέσεις στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden ασκούν το State Department και το Πεντάγωνο προκειμένου να εγκρίνει την αποστολή των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι «η αποστολή των πυραύλων θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία να προωθήσει την αντεπίθεση της, η οποία κινείται πολύ αργά, έτσι ώστε να επιτύχει μια πειστική πρόοδο».
«Η πιθανότητα αποστολής των ATACMS έχει αυξηθεί πλέον σημαντικά» υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο Αμερικάνο αξιωματούχο.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από τις ΗΠΑ για αυτό το θέμα, με πληροφορίες από το Politico να υποστηρίζουν πως το Κίεβο ευελπιστεί πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 19 Σεπτεμβρίου.
Παρόλο αυτά και το Politico επισημαίνει ότι η αμερικανική διοίκηση δηλώνει πως είναι πολύ λίγο το διάστημα έως τις 19/9 για να ληφθεί μια τέτοιου είδους απόφαση.
Οι πύραυλοι ATACMS με βεληνεκές έως 300 χλμ, μπορούν να εκτοξευθούν από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS.

Andrew Bustamante (Πρώην Πράκτορας της CIA): Ο Zelensky δεν θα έχει άλλη επιλογή, θα διαπραγματευτεί με την Ρωσία

Ο Zelensky δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει ένα βήμα προς τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, τόνισε ο πρώην πράκτορας της CIA Andrew Bustamante
Κατά τη γνώμη του Andrew Bustamante, ο Zelensky συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να μιλά για τη νίκη της Ουκρανίας.
«Ο Zelensky τελικά συνειδητοποίησε: «Ξέρεις τι; Η Δύση εξαντλείται από την υπομονή μας με την πρόοδό μας.
Θεωρούμαστε ως η αναξιόπιστη χώρα, και πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά πώς θα διαπραγματευτούμε ένα είδος λογικής ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Ρώσους, ή τουλάχιστον μια κατάπαυση του πυρός.
Γιατί σε μια μακρά, παρατεταμένη σύγκρουση, η Ουκρανία κατανοεί ότι δεν έχει τους πόρους για να το υποστηρίξει», τόνισε ο Andrew Bustamante.

19fortyfive (Αμερικανικό περιοδικό): Οι επιτυχίες της Ρωσίας θα οδηγήσουν τις ΗΠΑ σε μια... απόφαση σοκ θα απομακρυνθούν από την Ουκρανία...

 Η προσπάθεια των αμερικανών να αποδυναμώσουν την Ρωσία μέσω της ουκρανικής σύγκρουσης έχει αποτύχει και ο ρωσικός στρατός εξελίσσεται σε όλο και ισχυρότερο καθώς οι μάχες συνεχίζονται, γράφει το 19fortyfive.
"Η Δύση πρέπει να σκεφτεί το αδιανόητο και να αξιολογήσει τις συνέπειες μιας ρωσικής νίκης.
Η υποστήριξη της Ουκρανίας μέσω στρατιωτικών προμηθειών μπορεί κάποια στιγμή να σταματήσει, δίνοντας τη θέση της στην αναζήτηση μιας αποδεκτής διπλωματικής λύσης, αναφέρει το 19fortyfive
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί απλώς να καταρρεύσουν εάν οι προμηθευτές όπλων της Ουκρανίας συνεχίσουν να αγνοούν την πραγματικότητα.
«Αντιμετωπίζοντας μια υπαρξιακή απειλή, η Ρωσία, η οποία έχει πυρηνικά όπλα και τεράστιους φυσικούς πόρους, θα μπορέσει να επικεντρωθεί στη βελτίωση του στρατού της σε τέτοιο βαθμό που η Ουκρανία τελικά δεν θα μπορέσει να συμβαδίσει με την εποχή...»
Να σημειωθεί ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου απέτυχε, οι απώλειες σε στρατιώτες έφθασαν τους 66.000 επίπεδα πρωτοφανή και ρεκορ... η αντεπίθεση είναι τραγωδία...

Bern (Σουηδός αναλυτής): Θέμα χρόνου η παράδοση του ουκρανικού στρατού, προ των πυλών η βαριά ήττα...

Η πλήρης ήττα του ουκρανικού στρατού είναι θέμα χρόνου, δήλωσε ο αναλυτής Bern σε συνέντευξή του στο swebbTV.
Είναι μόνο θέμα χρόνου να παραδοθεί ο ουκρανικός στρατός.
Η εξαιρετικά υπερβολικά αισιόδοξη επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με χρήση δυτικών όπλων, ήταν ένα φιάσκο", είπε ο Bern.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας αναγνωρίσει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή επιτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, προσπαθούν να τη διογκώσουν στο επίπεδο ενός μεγάλου επιτεύγματος.
Η Ουκρανία πετυχαίνει μόνο έναν τύπο πολέμου: την προπαγάνδα στη Δύση, κατέληξε ο Bern

John Mearsheimer (Αμερικανός Πολιτικός επιστήμονας): «Οδηγούνται στη σφαγή»: Η Ρωσία θα κερδίσει την Ουκρανία

 Η Ρωσία θα κερδίσει στην Ουκρανία σε κάθε περίπτωση λόγω των στρατηγικών της πλεονεκτημάτων, τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer
"Οι Ρώσοι έχουν πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, ειδικά στο πυροβολικό,οι Ουκρανοί δεν έχουν τέτοια πλεονεκτήματα.
Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν η Δύση θα συνεχίσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία", τόνισε ο John Mearsheimer
Κατά τη γνώμη του John Mearsheimer, οι Ουκρανοί είναι «εγγυημένο ότι θα χάσουν» σε αυτή τη σύγκρουση.
Ο Mearsheimer σημείωσε επίσης ότι οι στρατιώτες3 των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων «οδηγούνται στη σφαγή».

CBS News: Το άκρως απόρρητο κέντρο του Πενταγώνου παρακολουθεί καθημερινά τις κινήσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Το Πεντάγωνο διαθέτει ειδικό κέντρο όπου παρακολουθεί την κατάσταση στην Ουκρανία σε καθημερινή βάση, ανέφερε το CBS News.
Δημοσιογράφοι από αμερικανική τηλεοπτική και ραδιοφωνική εταιρεία συναντήθηκαν με τον αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Mark Milley , ο οποίος τους έδειξε την αίθουσα από όπου το Πεντάγωνο παρακολουθεί τις κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας .
«Βαθιά μέσα στο Πεντάγωνο, σε ένα άκρως απόρρητο κέντρο διοίκησης, όπου οι υπάλληλοι παρακολουθούν τις πληροφορίες που συλλέγονται από τα πεδία των μαχών της Ουκρανίας και μέρα με τη μέρα ενημερώνουν τον στρατηγό Mark Milley για το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων», αναφέρει το CBS News.
Σύμφωνα με τον στρατηγόMark Milley, οι χάρτες στις οθόνες του κέντρου διοίκησης δείχνουν τη «βασανιστική πρόοδο» της ουκρανικής επίθεσης.
Ο Mark Milley έχει τονίσε ότι ορισμένες από τις πληροφορίες μεταφέρονται στο Κίεβο .

Ο Elon Musk απορρίπτει τις κατηγορίες για προδοσία επειδή δεν επέτρεψε στην Ουκρανία να ενεργοποιήσει το Starlink κοντά στην Κριμαία

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk απέρριψε την κατηγορία ότι είναι προδότης επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει στην Ουκρανία να ενεργοποιήσει το Starlink προς την Κριμαία και είπε ότι «θα πολεμήσει για την Αμερική».
Είμαι πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών και έχω μόνο αυτό το διαβατήριο.
Ό,τι και να συμβεί, θα πολεμήσω και θα πεθάνω στην Αμερική.
Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει κηρύξει πόλεμο στη Ρωσία.
Αν κάποιος είναι προδότης είναι αυτοί που με κατηγορούν», είπε ο Elon Musk απαντώντας σε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) που ισχυριζόταν ότι η άρνησή του να ενεργοποιήσει το Starlink ήταν «μια μορφή προδοσίας».
Πρόσφατα ο επιχειρηματίας είπε ότι απέρριψε το αίτημα της Ουκρανίας να ενεργοποιήσει το Starlink επειδή ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους.
Ο Elon Musk πιστεύει ότι το Starlink δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιθετικές ενέργειες στην Κριμαία, καθώς κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τη συμφωνία χρήσης μεταξύ Ουκρανίας και εταιρίας που διαχειρίζεται το Starlink

Προσβλητικός ο σύμβουλος του Προέδρου Zelensky, ο Podolyak... Ινδία και Κίνα έχουν αδύναμο πνεύμα

Ο σύμβουλος Ουκρανού προέδρου, Podolyak, δήλωσε σε συνέντευξή του στη New Edition ότι η Ινδία και η Κίνα έχουν αδύναμο πνευματικό δυναμικό.
Το πρόβλημα αυτών των χωρών είναι ότι δεν αναλύουν τις συνέπειες των βημάτων τους.
Το αδύναμο πνευματικό δυναμικό αυτών των χωρών, δυστυχώς.
Αυτές οι χώρες σήμερα κερδίζουν χρήματα από αυτόν τον πόλεμο, κερδίζουν χρήματα αποτελεσματικά.
Ακριβώς όπως η Δημοκρατία της Τουρκίας, και αυτό, κατ' αρχήν, είναι τα εθνικά συμφέροντα. Ακούγεται καλό - συμμορφωνόμαστε με τις ανάγκες των εθνικών μας συμφερόντων», είπε ο Podolyak.
Ο Podolyak, τόνισε ότι η Ινδία, για παράδειγμα, «ταξιδεύει ήδη στην επιφάνεια του φεγγαριού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η χώρα κατανοεί ακριβώς τι είναι ο σύγχρονος κόσμος».
Ο Podolyak αποκάλεσε τον ΟΗΕ «ένα γραφείο για να κερδίζεις χρήματα για μια καλή ηλικία» και τον ΔΟΑΕ και τον Ερυθρό Σταυρό «πλασματικές οργανώσεις» που φράζουν το μυαλό με τις «αξιολογήσεις σκουπιδιών».
Αυτή δεν είναι η πρώτη σκανδαλώδης δήλωση Ουκρανών αξιωματούχων...
Τον Οκτώβριο του 2022, ο Zelensky απέλυσε τον Πρέσβη της Ουκρανίας στο Καζακστάν Πιότρ Βρουβλέφσκι, ο οποίος έκανε δήλωση για τη δολοφονία Ρώσων.
Επίσης, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο Αντρέι Μέλνικ πλήρωσε με τη θέση του την αγενή συμπεριφορά του.

Η Ουκρανία δεν θα καταφέρει καμία μεγάλη νίκη ούτε σε ένα χρόνο

 Η επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της εθνικιστικής μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας "Wolves of Da Vinci" Alina Mikhailova μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο, γράφει η Ουκρανική Strana.ua " .
"Υποφέρουμε, έχουμε μεγάλες απώλειες.
Δεν υπάρχει ρομαντισμός σε όλο αυτό.
Αυτό που συμβαίνει τώρα στο μέτωπο είναι κάτι που δεν θα διαβάσετε στις ειδήσεις.
Η Mikhailova πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά στη ζωή της ήταν έτοιμη να δώσει τα πάντα και να μιλήσει με οποιονδήποτε κόσμο για να επιβιώσει το τάγμα της.
Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης στο άμεσο μέλλον.
«Ο πληθυσμός είναι πολύ χαλαρός με τις δηλώσεις ότι σήμερα ή αύριο θα υπάρξει νίκη.
Δεν θα συμβεί ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε, δυστυχώς, σε ένα χρόνο», κατέληξε

Συνάντηση Putin – Kim, απορρίπτουν προειδοποιήσεις ΗΠΑ

Και ενώ ο Putin μιλά για άνευ προηγουμένου σχέσεις με την Κίνα, ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο Vladivostok, εκεί όπου θα γίνει και η συνάντηση. Οι δύο ηγέτες εκτιμάται ότι θα μιλήσουν για τα εξοπλιστικά, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και αίτημα της Ρωσίας για την προμήθεια όπλων από τη Βόρεια Κορέα. Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν σπεύσει να προειδοποιήσουν τη Β. Κορέα και τη Ρωσία να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, με το Κρεμλίνο πάντως να απορρίπτει κατηγορηματικά τις παραινέσεις των Αμερικάνων.
«Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ.
Όπως γνωρίζετε, στις σχέσεις με τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι τα συμφέροντα των χωρών μας, όχι οι προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον.
Στα συμφέροντα των δυο χωρών μας θα επικεντρωθούμε λοιπόν» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

Ενημέρωση Νότιας Κορέας

Μάλιστα η Ρωσία μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών, Andrey Rudenko τονίζει πως η Μόσχα είναι διατεθειμένη να ενημερώσει τη Νότια Κορέα σχετικά με την επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία και στη συνάντηση του με τον Ρώσο πρόεδρο.
Ο Rudenko είπε ότι η Μόσχα έχει και θα συνεχίσει να έχει επαφές με τη Σεούλ, εμπορικό εταίρο της, και ότι τα δύο κράτη «έχουν κοινά συμφέροντα», πιο συγκεκριμένα «τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο βορειοανατολική Ασία και στην κορεατική χερσόνησο».

Οι Ουκρανοί καταλαμβάνουν εγκαταλελειμμένη εξέδρα πετρελαίου κοντά στην Κριμαία... και μιλάνε για νίκη...

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαταλάβει στρατηγικής σημασίας εξέδρες πετρελαίου κοντά στην Κριμαία, ωστόσο η εξέδρα πετρελαίου ήταν εγκαταλελειμμένη
Σύμφωνα με τη GUR, την υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει τις πλατφόρμες γεώτρησης που είναι γνωστές πως «Boyko Towers» κοντά στην Κριμαία, αναφέροντας πως η κατάληψη τους είναι «στρατηγικής σημασίας»
«Η Ρωσία έχει στερηθεί της ικανότητας να ελέγχει πλήρως τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας και αυτό κάνει την Ουκρανία να έρχεται πολλά βήματα πιο κοντά στην ανάκτηση της Κριμαίας» υποστηρίζει η GUR.
Οι αποτυχίες των Ουκρανών στο μέτωπο δημιουργεί παραισθήσεις... η νίκη των Ουκρανών είναι για διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης της Δύσης.

Ποια η αλήθεια;

Το 2014, οι εξέδρες τέθηκαν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και το 2015 μεταφέρθηκαν πιο κοντά στις ακτές της Κριμαίας.
Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 λειτουργούσαν κανονικά και χρησίμευαν ως θέσεις ραντάρ και ραδιοεπιτήρησης, καθώς και ως ενδιάμεση βάση για τον ρωσικό στρατό.
Τον Ιούνιο του 2022, ο Ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση, η οποία ανάγκασε την εκκένωση του προσωπικού.
Όλοι οι εργαζόμενοι εκκενώθηκαν και καμία ρωσική στρατιωτική δύναμη δεν φρουρούσε τις εξέδρες.
Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να πάρει τον έλεγχο των πλατφορμών αφού η Ουκρανία δεν έχει στόλο για να τις ασφαλίσει.
Όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν την περιοχή αμέσως αφού έβγαλαν φωτογραφίες.
Πιθανώς, ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να εγκαταστήσει οποιεσδήποτε συσκευές παρακολούθησης, σταθμούς ραντάρ ή συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στις πλατφόρμες, αλλά ο ρωσικός στρατός θα τα καταστρέψει εύκολα και θα αποκαταστήσει εκεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό εάν χρειαστεί.
Η ρωσική πλευρά δεν έχει σχολιάσει ακόμη τέτοιες πληροφορίες.
Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να κάνει ένα επικό βίντεο και να κηρύξει άλλη μια ψεύτικη νίκη, ο ουκρανικός στρατός έχασε αρκετές βάρκες με στρατιώτες...


Ρωσική άμυνα στο Krasny Lyman

Την ίδια στιγμή ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να αμύνεται και να διατηρεί τις θέσεις του.
Η ομάδα «Κέντρο» απέκρουσε έξι επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατεύθυνση του Krasno Lyman.
Μάλιστα οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον 40 στρατιώτες.
«Στην κατεύθυνση του Krasnolimansk, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων του «Κέντρου», σε συνεργασία με το πυροβολικό και την στρατιωτική αεροπορία, απέκρουσαν και απέτρεψαν έξι επιθέσεις από ομάδες επίθεσης της 63ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Torsky, της 67ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας και της 12ης ειδικής ταξιαρχίας "Azov" στη δασική περιοχή Serebryansky» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ομάδας «Κέντρου» Alexander Savchuk.
Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως δυνάμεις του Πυροβολικού της κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών και τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανών, στην κατεύθυνση του Krasno Lyman, χρησιμοποιώντας αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού Msta-S.

Τι συνέβη στο μέτωπο το τελευταίο 24ωρο

Πέρα από τις σφοδρές μάχες στην κατεύθυνση του Krasnolymansk και τη συσσώρευση δυνάμεων των ουκρανικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση του Donetsk, το τελευταίο 24ωρο οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επιθέσεις βόρεια της Novoprokopivka ενώ οι δυνάμεις τους προχώρησαν ελαφρά βόρεια του Zherebyanky.
Συγκρούσεις αναφέρθηκαν κοντά στο Priyutnoye και στο Novomayorskoye, ενώ ο ρωσικός στρατός απέκρουσε επιθέσεις επίσης στο Rabotino και στο Verbovoe.
Οι Ρώσοι αναφέρουν πως έως 165 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών στη Zaporizhia και στην Kherson.

Η εγκαταλελειμμένη πλατφόρμα πετρελαίου που κατέλαβαν οι Ουκρανοί
gur-2.jpg

4_65.jpg
Μάλιστα στην Kherson αναφέρθηκαν έντονοι βομβαρδισμοί από το πυροβολικό στα νησιά της περιοχής.
Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν έντονα τη Novaya Kakhovka, ενώ το πυροβολικό τους έπληξαν τις περιοχές Aleshki, Kozachi Laheri, Krynki, Peschanovka, Golaya Pristan και Podstepnoe.
5_27.jpg

Συντριβή βομβαρδιστικού αεροσκάφους Su-24 στο Volgograd 

Παράλληλα, σήμερα (12/9) το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-24 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη σήμερα στην περιφέρεια Βόλγκογκραντ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και δεν ήταν οπλισμένο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Συνετρίβη σε ερημική τοποθεσία, όπου έχουν σπεύσει συνεργεία έρευνας και διάσωσης με ελικόπτερα Mi-8.
Τα αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα, όπως και η τύχη του πληρώματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης