Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Καλεί τη Μεγάλη Βρετανία να σταματήσει τις συκοφαντίες για την πολύκροτη υπόθεση κατασκοπείας

Κίνα: Καλεί τη Μεγάλη Βρετανία να σταματήσει τις συκοφαντίες για την πολύκροτη υπόθεση κατασκοπείας
«Καλούμε το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει να διαδίδει παραπληροφόρηση και να σταματήσει την πολιτική χειραγώγηση και την κακόβουλη συκοφαντία κατά της Κίνας» ανακοίνωσε το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών
Το Πεκίνο με σημερινή (11/9) του ανακοίνωση αρνήθηκε ότι προέβη σε απόπειρες κατασκοπείας έναντι της Μεγάλης Βρετανίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το σκάνδαλο γύρω από τις συλλήψεις στο Λονδίνο «κακόβουλη συκοφαντία» και «πολιτική χειραγώγηση».
«Ο ισχυρισμός ότι η Κίνα κατασκοπεύει το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εντελώς αβάσιμος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ στο πλαίσιο καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στο Πεκίνο.
«Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε αυτό. Καλούμε το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει να διαδίδει παραπληροφόρηση και να σταματήσει την πολιτική χειραγώγηση και την κακόβουλη συκοφαντία κατά της Κίνας» προσέθεσε σε υψηλούς τόνους ο κινέζος διπλωμάτης.
Υπενθυμίζεται πως η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως το Σάββατο δύο άνδρες συνελήφθησαν βάσει του νόμου περί κρατικών απορρήτων πληροφοριών.
«Ένας άνδρας στα 30 του συνελήφθη σε μια διεύθυνση στο Oxfordshire και ένας άνδρας γύρω στα 20 του συνελήφθη σε μια διεύθυνση στο Εδιμβούργο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ έκανε γνωστό ότι έθεσε το θέμα στον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Τσιανγκ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στο Νέο Δελχί την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης