Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Ο Putin κατάντησε να ζητιανεύει βοήθεια από τη Βόρεια Κορέα

State Department: Ο Putin κατάντησε να ζητιανεύει βοήθεια από τη Βόρεια Κορέα
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα πραγματοποιήσει «επίσημη επίσκεψη» στη Ρωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατάντησε να «ζητιανεύει» τη βοήθεια του Βορειοκορεάτη Kim Jong Un, εκτίμησε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Το να πρέπει να διασχίσει όλη τη χώρα του για να συναντήσει έναν παρία της διεθνούς σκηνής ώστε να του ζητήσει βοήθεια για έναν πόλεμο τον οποίο ήλπιζε ότι θα κέρδιζε μέσα σε έναν μήνα, θα έλεγα ότι αυτό ισοδυναμεί με επαιτεία», είπε Matthew Miller, ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.
Νωρίτερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα πραγματοποιήσει «επίσημη επίσκεψη» στη Ρωσία «εντός των επόμενων ημερών».
«Ο πρόεδρος Putin ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία (…) ονειρευόμενος την αποκατάσταση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
Αυτή η ελπίδα, αυτή η προσμονή, απέτυχαν», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον Miller, ο Putin θα «ζητιανέψει» σε αυτές τις συνομιλίες με τον Κim, οι οποίες πιστεύεται ότι θα διεξαχθούν στο Βλαδιβοστόκ, στα παράλια του Ειρηνικού.

Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις τη Βόρεια Κορέα εάν παραδώσει όπλα στη Ρωσία

Η μεταφορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία ενδέχεται να συνιστά παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποίησε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εν αναμονή της συνόδου κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un.
«Εμείς, φυσικά, εντείναμε τις κυρώσεις μας σε βάρος οντοτήτων που χρηματοδοτούν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις κυρώσεις αυτές και δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε νέες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ.
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ο Κιμ ταξιδεύει με προορισμό τη Ρωσία. «Αναμένουμε κάποιου είδους συνάντηση και, με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ταξιδεύει στη Ρωσία», είπε ο ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης