Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ειδικό δίπλωμα «Β+» για τους κατόχους SUV;

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ειδικό δίπλωμα «Β+» για τους κατόχους SUV;
Μια νέα «άδεια Β+ που θα ισχύει για αυτοκίνητα και φορτηγά που ζυγίζουν περισσότερο από 1,8 τόνους» προτείνει η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Karima Delli ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των SUV στους δρόμους
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Karima Delli θέλει να εισαγάγει μια νέα άδεια οδήγησης για τα SUV - στόχο των αγωνιστών για το κλίμα και των υποστηρικτών της ασφάλειας για τον κίνδυνο που θέτουν τα εν λόγω οχήματα για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους οδηγούς μικρότερων αυτοκινήτων.
Τα συγκεκριμένα οχήματα «όχι μόνο καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και είναι πιο ενεργοβόρα... όσον αφορά την οδική ασφάλεια, είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε συγκρούσεις με ελαφρά επιβατικά αυτοκίνητα, με πολύ πιο σοβαρές συνέπειες», τονίζει η βουλευτής των Πρασίνων, που ηγείται των εργασιών του Κοινοβουλίου για τη μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ για την άδεια οδήγησης, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου.
Η άδεια Β που απαιτείται επί του παρόντος για την οδήγηση αυτοκινήτων και φορτηγών «δεν είναι απολύτως κατάλληλη για τα πιο ογκώδη επιβατικά αυτοκίνητα», υποστήριξε.
Αντίθετα, «απαιτεί μια νέα άδεια Β+ που θα ισχύει για αυτοκίνητα και φορτηγά που ζυγίζουν περισσότερο από 1,8 τόνους. Οι οδηγοί θα είναι σε θέση να το αποκτήσουν μετά από διετή εμπειρία με κανονική άδεια Β, και μόνο από την ηλικία των 21 ετών» πρότεινε.
Αυτό φυσικά θα ανάγκαζε τους οδηγούς δημοφιλών βαρέων SUV όπως το Audi Q7, το Volvo XC90 και η BMW X5 να λάβουν ενημερωμένες άδειες.
Η Delli πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν εξαιρέσεις για επαγγελματικούς ή ειδικούς σκοπούς, όπως πχ συμβαίνει με τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Οι προτάσεις της περιλαμβάνουν επίσης ένα σύστημα άδειας οδήγησης σε επίπεδο ΕΕ που θα βασίζεται σε βαθμούς, το οποίο θα παρακολουθεί τις τροχαίες παραβάσεις και θα ανακαλεί ή θα αναστέλλει τις άδειες από ένα συγκεκριμένο όριο - κάτι που σε γενικές γραμμές εφαρμόζεται ήδη και στη χώρα μας.
Ένα τέτοιο σύστημα «έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον αριθμό των ατυχημάτων και των θανάτων στους δρόμους μας», έγραψε σχετικά η βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης