Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύμνοι Lukashenko για Erdogan: Ασκεί κυρίαρχη και ανεξάρτητη πολιτική για το λαό του - Έχουμε κοινή θέση για το Ουκρανικό

Ύμνοι Lukashenko για Erdogan: Ασκεί κυρίαρχη και ανεξάρτητη πολιτική για το λαό του - Έχουμε κοινή θέση για το Ουκρανικό
Μιλώντας σε συνάντηση με τον Τούρκο πρεσβευτή στη Λευκορωσία, Mustafa Ozacan στο Μινσκ, ο Lukashenko είπε ότι ο Erdogan «διέπρεψε» στην ικανοποίηση των προσδοκιών του τουρκικού λαού
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko επαίνεσε σε τοποθέτησή του τη Δευτέρα τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayipp Erdogan, για την «άσκηση ανεξάρτητης πολιτικής».
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνάντηση με τον Τούρκο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Mustafa Ozacan στο Μινσκ, ο Lukashenko είπε ότι ο Erdogan «διέπρεψε» στην ικανοποίηση των προσδοκιών του τουρκικού λαού.
"Έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για την κυρίαρχη ανεξάρτητη πολιτική σας. Επιλύετε τα ζητήματα όπως χρειάζεται ο τουρκικός λαός. Σε αυτό, φυσικά, ο πρόεδρός σας υπερείχε, θα έλεγε κανείς, όλες τις προσδοκίες του τουρκικού λαού", σημείωσε ο Lukashenko.
Όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο Lukashenko ανέφερε ότι η Λευκορωσία και η Τουρκία έκαναν πολλή δουλειά για να εμβαθύνουν τις σχέσεις, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.
"Ελπίζουμε πραγματικά ότι η Τουρκία θα μας υποστηρίξει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας μια σειρά ζητημάτων που θα πρέπει να λύσουμε μαζί σας στο εγγύς μέλλον", τόνισε ο Λευκορώσος Πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Lukashenko, η Άγκυρα και το Μινσκ έχουν παρόμοιες θέσεις σε πολλά ζητήματα διεθνών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στην Ουκρανία, όπου η Μόσχα ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τον Φεβρουάριο του 2022.
«Έχουμε μιλήσει για αυτό περισσότερες από μία φορές. Τόσο η Τουρκία όσο και η Λευκορωσία μιλούν από τη σκοπιά μιας διπλωματικής λύσης αυτής της σύγκρουσης», τόνισε με νόημα.
Ο Λευκορώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι οι δύο χώρες κάποτε έθεσαν στόχο να αυξήσουν τον διμερή εμπορικό κύκλο εργασιών στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Αν δεν κάνω λάθος, έχουμε ήδη τζίρο άνω του ενός δισεκατομμυρίου για δεύτερο χρόνο. Πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο (1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε τέτοιες ευκαιρίες», είπε.
Ο Ozacan, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Lukashenko για την ευκαιρία να συναντηθεί για να συζητήσουν θέματα τόσο της διμερούς όσο και της διεθνούς ατζέντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης