Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φονικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και από τη Λιβύη - Τουλάχιστον 150 οι νεκροί

Φονικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και από τη Λιβύη - Τουλάχιστον 150 οι νεκροί
Αξιωματούχοι στην ανατολική Λιβύη έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ έχει δοθεί εντολή για κλείσιμο όλων των σχολείων και των καταστημάτων
Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ισχυρή καταιγίδα που προκλήθηκε από τον «Daniel» και προκάλεσε σφοδρές πλημμύρες στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της βορειοαφρικανικής χώρας.
Η καταιγίδα Daniel έφτασε και στη χώρα της Βόρειας Αφρικής το Σαββατοκύριακο, αναγκάζοντας τις αρχές να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων προσπαθειών διάσωσης έχασαν τη ζωή τους και εφτά στελέχη των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων.
Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι στην ανατολική Λιβύη έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ έχει δοθεί εντολή για κλείσιμο όλων των σχολείων και των καταστημάτων.
«Τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των πλημμυρών και των καταρρακτωδών βροχών που άφησε η καταιγίδα Daniel στην Derna, την περιοχή Jabal al-Akhdar και τα προάστια του Al-Marj», ανακοίνωσε ο Mohamed Massoud, εκπρόσωπος της διοίκησης της Λιβύης που εδρεύει στη Βεγγάζη.
Ενώ και ο πρωθυπουργός της αντίπαλης, διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Τρίπολη, Abdulhamid Dbeiba, δήλωσε την Κυριακή ότι έδωσε εντολή σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες να «αντιμετωπίσουν άμεσα» τις ζημιές και τις πλημμύρες.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποi των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα δήλωσαν ότι παρακουλουθούν στενά τα φαινόμενα και πως θα «παρέχουν επείγουσα βοήθεια για την υποστήριξη της αντιμετώπισής τους σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης