Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – Τοπικές εκλογές: Θριαμβεύτρια η «Ενωμένη Ρωσία» του Putin, σάρωσε και στα προσαρτημένα εδάφη

Ρωσία – Τοπικές εκλογές: Θριαμβεύτρια η «Ενωμένη Ρωσία» του Putin, σάρωσε και στα προσαρτημένα εδάφη
Η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Ενωμένη Ρωσία επικράτησε στις περιφερειακές εκλογές στις τέσσερις προσαρτηθείσες επαρχίες
Το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin ήταν ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών, που διεξήχθησαν στη χώρα 8 -10 Σεπτεμβρίου 2023.
Νίκη κατήγαγε και στις τέσσερις περιοχές που προσάρτησε μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Ενωμένη Ρωσία επικράτησε στις περιφερειακές εκλογές στις τέσσερις προσαρτηθείσες επαρχίες.
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ella Pamfilova χαιρέτισε τις εκλογές που διεξήχθησαν «με δυναμικό τρόπο, με ελάχιστες παραβάσεις».
Με αυτές τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα τριών ημερών - από την Παρασκευή έως σήμερα Κυριακή - η Μόσχα νομιμοποίησε οριστικά τις προσαρτήσεις της στην Ουκρανία.
Η Ρωσία προσάρτησε τον Σεπτέμβριο του 2022 τις ουκρανικές επαρχίες που ελέγχει σε μεγάλο βαθμό – Donetsk, Lugansk, Zaporizhia, Kherson - μετά από δημοψηφίσματα που δεν αναγνωρίστηκαν από τη Δύση.
Ο νυν δήμαρχος της Μόσχας, Sergey Sobyanin πιστός σύμμαχος του Putin και στη δημαρχία της ρωσικής πρωτεύουσας από το 2010, επανεξελέγη
Οι εκλογές έρχονται λίγους μήνες πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις αρχές του 2024, οι οποίες μπορεί να εδραιώσουν τον Vladimir Putin στην εξουσία μέχρι το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης