Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παρά τις δυσκολίες, δεδομένη η προσήλωσή μας στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία

Ρωσία: Παρά τις δυσκολίες, δεδομένη η προσήλωσή μας στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία
H Μόσχα ανέκαθεν ζητούσε να εδραιωθούν οι προσπάθειες ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Η Ρωσία είναι προσηλωμένη σε όλες τις διεθνείς της υποχρεώσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Yury Kokov σε συνέντευξή του στην Rossiyskaya Gazeta.
Τόνισε ότι η Μόσχα ανέκαθεν ζητούσε να εδραιωθούν οι προσπάθειες ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, για ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορες πτυχές των αντιτρομοκρατικών δραστηριοτήτων, για ενίσχυση του κεντρικού ρόλου των Ηνωμένων Εθνών στην επεξεργασία και εφαρμογή αρχών και προσεγγίσεων σε αυτή τη σφαίρα.
«Παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στις υποχρεώσεις της σχετικά με την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρμόδιων επιτροπών του, τις αντιτρομοκρατικές συμφωνίες και εκείνες που έχουν επιτευχθεί σε άλλες διεθνείς δομές και οργανισμούς», είπε.
Σύμφωνα με τον Kokov, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να βοηθούν τη Συρία στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων.
«Γενικά, είναι απολύτως προφανές σήμερα ότι ο κόσμος χρειάζεται να ανανεώσει τις συνθήκες για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας, η οποία περιλαμβάνει προβλήματα που συνδέονται με τη διεθνή αντιτρομοκρατική συνεργασία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης