Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Σκοπεύω να παραμείνω πρωθυπουργός της Ουγγαρίας μέχρι το 2034

Orban: Σκοπεύω να παραμείνω πρωθυπουργός της Ουγγαρίας μέχρι το 2034
Αντέχει η δημοφιλία του Fidesz δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας
Ο πρωθυπουργός Vikrot Orban, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία συνεχώς για περισσότερα από 13 χρόνια, σχεδιάζει να παραμείνει σε αυτή τη θέση για άλλα δέκα χρόνια, δηλαδή μέχρι το 204.
Αυτό το σχέδιο ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνάντηση με ακτιβιστές από το Ουγγρικό Πολιτικό Φόρουμ.
Αυτή η κλειστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ketch.
«Μετά τις εκλογές του 2018, ο πρωθυπουργός επανειλημμένα άφησε να εννοηθεί δημόσια ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2030, αλλά τώρα έχει θέσει το 2034 ως στόχο, εξηγώντας ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις [στην Ουκρανία] και ο Covid αφαίρεσαν τέσσερα χρόνια», σημειώνει πρακτορείο Telex.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η δημοτικότητα του υπουργικού συμβουλίου του και του κόμματος Fidesz - Hungarian Civil Union έχει μειωθεί ελαφρώς, αλλά, κατά τη γνώμη του, όχι τόσο όσο σε κάποια άλλα ευρωπαϊκά κυβερνώντα κόμματα.
Ο Orban πιστεύει ότι ο λόγος έγκειται στις οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της ουκρανικής κρίσης και των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης επισήμανε ότι το υπουργικό συμβούλιο αναγνωρίζει τη μείωση των εισοδημάτων των πολιτών και υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2023 η κατάσταση θα βελτιωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης