Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και επισήμως οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν την αποστολή πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία

Και επισήμως οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν την αποστολή πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία
Οι πύραυλοι ATACMS με βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα μπορούν να εκτοξευθούν χρησιμοποιώντας το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS
Σχετικά Άρθρα
H αμερικανική κυβέρνηση δεν αποκλείει την αποστολή πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανακοινώσει ένα τέτοιο βήμα, δήλωσε ο Jonathan Feiner, αναπληρωτής Σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την Εθνική Ασφάλεια.
«Δεν βγάζω τίποτα από το τραπέζι. Δεν έχουμε απόφαση να ανακοινώσουμε τις νέες δυνατότητές μας για την Ουκρανία.
Αλλά η θέση μας από παλιά είναι ότι θα δώσουμε στην Ουκρανία όλες τις δυνατότητες που θα της επιτρέψουν να πετύχει στο πεδίο της μάχης», σημείωσε σχολιάζοντας δημοσίευμα του ABC σύμφωνα με το οποίο οι πύραυλοι ATACMS θα μπορούσαν να συμπεριληφθεί σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Κίεβο.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η προσέγγιση λειτουργεί σε κάθε φάση αυτής της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας φάσης», είπε σημειώνοντας ότι οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να «κάνουν πρόοδο στην αντεπίθεσή τους».
«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση επί τόπου και να λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση αυτό.

Βεληνεκές 300 χιλιομέτρων

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αναφερθούν νέες δυνατότητες για να ανακοινωθούν σήμερα ή τώρα δηλώσεις στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε.
Οι πύραυλοι ATACMS με βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα μπορούν να εκτοξευθούν χρησιμοποιώντας το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS.
Οι αρχές του Κιέβου έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την Ουάσιγκτον να παράσχει αυτό το είδος όπλων, αλλά στα μέσα Αυγούστου, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση για τους ATACMS.
Είχε σημειώσει μάλιστα ότι το Κίεβο έλαβε όλα όσα ζητήθηκαν για μια αντεπίθεση κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων μεταξύ των στρατιωτικών των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης