Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν ανέπτυξε υπερηχητικούς πυραύλους για να πλήξει το Ισραήλ - Έχουν βεληνεκές 2.000 χιλιόμετρα

Το Ιράν ανέπτυξε υπερηχητικούς πυραύλους για να πλήξει το Ισραήλ - Έχουν βεληνεκές 2.000 χιλιόμετρα
O Fattah και άλλοι υπερηχητικοί πύραυλοι που βρίσκονται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη θα προκαλέσουν «βαρύ πλήγμα» στο Ισραήλ, υποστηρίζουν οι Φρουροί της Επανάστασης
Σχετικά Άρθρα
Το Ιράν αναπτύσσει συνεχώς νέους υπερηχητικούς πυραύλους για να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, αποκάλυψε ο ταξίαρχος Abbas Nilforoshan, αναπληρωτής διοικητής των επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Αποκάλυψε ότι το Ιράν περιόρισε το βεληνεκές των πυραύλων του στα 2.000 χιλιόμετρα σύμφωνα με τις εντολές του Ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Ayatollah Seyed Ali Khamenei, σε συμμόρφωση με τα επιχειρησιακά δόγματα της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές.
Το Ιράν εργάζεται επί του παρόντος για να βελτιώσει την ποιότητα και να αυξήσει τις δυνατότητες των πυραύλων στο βεληνεκές των 2.000 χιλιομέτρων, είπε ο διοικητής, σημειώνοντας πως η χώρα διαθέτει την απαιτούμενη τεχνολογία για να επεκτείνει το βεληνεκές των πυραύλων της εάν χρειαστεί.

Ο Fattah υπερνικά τα ισραηλινά αντιπυραυλικά συστήματα

Ο στρατηγός Nilforoshan συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι ο πρώτος υπερηχητικός πύραυλος του Ιράν, ο Fattah, ο οποίος παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, μπορεί να ελίσσεται με ταχύτητα 14 έως 15 Mach και έχει σχεδιαστεί για να νικήσει τα ισραηλινά αντιπυραυλικά συστήματα.
Υπερηχτικοί πύραυλοι όπως ο Fattah φτάνουν την τελική τους ταχύτητα σε χαμηλά υψόμετρα στην ατμόσφαιρα, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό και την αναχαίτισή τους.
Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης είπε ότι ο Fattah και άλλοι υπερηχητικοί πύραυλοι που βρίσκονται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη θα προκαλέσουν «βαρύ πλήγμα» στο Ισραήλ.
«Σας λέω με σιγουριά ότι τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του Σιωνιστικού καθεστώτος είναι απαρχαιωμένα σε αντιπαράθεση με αυτόν τον πύραυλο (Fattah)», είπε, προσθέτοντας ότι ο ιρανικός υπερηχητικός πύραυλος παράγεται μαζικά.

Το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα

Η τρέχουσα έκδοση του Fattah έχει βεληνεκές έως και 1.400 χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει στις περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή καθώς και στο Ισραήλ από το έδαφος του Ιράν.
Ωστόσο, ο Διοικητής της Αεροδιαστημικής Δύναμης του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ταξίαρχος Amir Ali Hajizadeh, αποκάλυψε σχέδια για επέκταση του βεληνεκούς του πυραύλου στα 2.000 χιλιόμετρα λίγο μετά την παρουσίασή του.
Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε αυστηρές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες, καθώς και επανειλημμένες απόπειρες δολιοφθοράς από το Ισραήλ, το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα επεκτάθηκε και πέτυχε μια σειρά από ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης