Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Ουκρανία για τη διακήρυξη των G20: Κανείς δεν πρέπει να είναι περήφανος για αυτό

Οργή στην Ουκρανία για τη διακήρυξη των G20: Κανείς δεν πρέπει να είναι περήφανος για αυτό
Οι Ουκρανοί επικρίνουν τους G20 για τη διακήρυξή τους στην οποία δεν κατονομάζεται η Ρωσία ως υπεύθυνη για τον πόλεμο
Το Κίεβο επέκρινε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου τη δήλωση των ηγετών της G20 για τη ρωσική εισβολή, η οποία κατήγγειλε τη χρήση βίας για την απόκτησ εδαφικών κερδών, αλλά απέφυγε να ασκήσει άμεση κριτική στη Ρωσία ονομαστικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP.
«Η Ουκρανία είναι ευγνώμων στους εταίρους που προσπάθησαν να συμπεριλάβουν ισχυρή διατύπωση στο κείμενο.
Την ίδια στιγμή, όσον αφορά την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η Ομάδα των G20 δεν έχει τίποτα για το οποίο να είναι περήφανη», δήλωσε ο Oleg Nikolenko, εκπρόσωπος της Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.
Ο Nikolenko δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα μια φωτογραφία ενός μέρους της δήλωσης με κόκκινο χρώμα, αλλάζοντας τον «πόλεμο στην Ουκρανία» σε «πόλεμο κατά της Ουκρανίας» και προσθέτοντας αναφορές στη Ρωσία.
Το τελικό κείμενο έλεγε ότι «όλα τα κράτη» θα πρέπει «να απόσχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας για να επιδιώξουν εδαφική κατάκτηση ενάντια στην εδαφική και κυριαρχία ή πολιτική ανεξαρτησία οποιουδήποτε κράτους».
Δεν έγινε ρητή αναφορά στη Ρωσία, σε αντίθεση με μια δήλωση της G20 στο Μπαλί πέρυσι που ανέφερε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας».
«Είναι προφανές ότι η συμμετοχή της Ουκρανίας (στη συνάντηση) θα επέτρεπε στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση», σημείωσε ο Nikolenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης