Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ισορροπημένη η θέση της ομάδας των G20 για το Ουκρανικό – H ομάδα των BRICS έδειξε την ισχύ της

Ρωσία: Ισορροπημένη η θέση της ομάδας των G20 για το Ουκρανικό – H ομάδα των BRICS έδειξε την ισχύ της
Οι μισές από τις χώρες της G20 αρνήθηκαν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία προς το συμφέρον της Δύσης, επισήμαν η Ρωσίδα επιτετραμμένη Svetlana Lukas
Η δήλωση της ομάδας των G20 αντικατοπτρίζει μια ισορροπημένη θέση για την Ουκρανία και την επιθυμία επίλυσης των συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, δήλωσε η επιτετραμμένη της Ρωσίας στη σύνοδο των G20, Svetlana Lukash το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023.
«Σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας, μπορώ να πω ότι υπήρξαν πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις και, πάνω από όλα, λειτούργησε η συλλογική θέση των χωρών των BRICS και άλλων εταίρων», είπε στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τη Lukash, οι μισές από τις χώρες της G20 αρνήθηκαν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία προς το συμφέρον της Δύσης.
Πρόσθεσε ότι η δήλωση εξισορροπεί επίσης τον αρνητικό αντίκτυπο της σύγκρουσης στην Ουκρανία στην επισιτιστική ασφάλεια.
Επιπλέον, σημείωσε ότι στο τελικό κείμενο το ψηφίσματος έγινε δυνατό να υιοθετηθεί «συναινετική γλώσσα»
«Όλοι, ως μέλη της G20, έχουμε συμφωνήσει να ενεργούμε ως ένα προς το συμφέρον της ειρήνης, της ασφάλειας και της επίλυσης συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε Lukash.
Τόνισε επίσης ότι οι χώρες της G20 πέτυχαν σοβαρά αποτελέσματα σε πολλά θέματα στη σύνοδο κορυφής του Δελχί .
Αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας, καθώς και τη διασφάλιση αυξημένης επισιτιστικής ασφάλειας, την επίλυση κλιματικών και ενεργειακών προβλημάτων.
Σύμφωνα με τη Ρωσίδα επιτετραμμένη, σε κάθε θέμα οι αποφάσεις αντικατόπτριζαν τα συμφέροντα των αναδυόμενων οικονομιών του Παγκόσμιου Νότου.
Επιπλέον, Lukash είπε ότι η τελευταία σύνοδος κορυφής ήταν μια από τις πιο δύσκολες για την G20, μεταξύ άλλων λόγω της Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι η διαδικασία έγκρισης της δήλωσης κράτησε σχεδόν είκοσι ημέρες.
Σύμφωνα με τη ίδια, αυτό δεν οφείλεται μόνο στις διαφορές σχετικά με την Ουκρανία, αλλά και στις διαφορετικές θέσεις σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η μετάβαση σε ενεργειακά συστήματα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Επίσης, πιεστικά ζητήματα αφορούσαν τη μεταρρύθμιση των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατέληξε.
Η Ινδία ασκεί την προεδρία της G20 από την 1η Δεκεμβρίου 2022.
Η σύνοδος κορυφής της ηγεσίας της ομάδας πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί στις 9-10 Σεπτεμβρίου.
Οι ηγέτες των χωρών της G20 και εννέα άλλα κράτη είναι προσκεκλημένοι σε αυτό - Μπαγκλαντές, Αίγυπτος, Ισπανία, Μαυρίκιος, Νιγηρία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν και Σιγκαπούρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης