Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία εκδίδει Ουκρανούς στρατεύσιμους στο Zelensky για να τους στείλει στο μέτωπο

Η Πολωνία εκδίδει Ουκρανούς στρατεύσιμους στο Zelensky για να τους στείλει στο μέτωπο
Οι εκδόσεις Ουκρανών ανδρών ηλικίας από 18 ως 60 ετών ξεκίνησαν μετά την υπογραφή σχετικές συμφωνίας ανάμεσα σε Ουκρανία και Πολωνία
Σχετικά Άρθρα
Οι πολωνικές αρχές άρχισαν να εκδίδουν στις ουκρανικές αρχές άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης που έχουν βγει παράνομα εκτός Ουκρανίας μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, γράφει η ουκρανική εφημερίδα Rzeczpospolita.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, βάσει συμφωνίας με την Ουκρανία, η Πολωνία έχει ήδη εκδώσει τους πρώτους Ουκρανούς πολίτες στο Κίεβο, πρόκειται όμως για ομάδες που εμπλέκονται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολωνικής Συνοριοφυλακής, μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, περίπου 2,87 εκατομμύρια Ουκρανοί ηλικίας 18 έως 60 ετών έχουν εισέλθει στην Πολωνία.
Όμως η συντριπτική τους πλειοψηφία, περίπου 2,8 εκατομμύρια, έχουν επιστρέψει τους τελευταίους 18 μήνες.
Η εφημερίδα Rzeczpospolita αναφέρει ότι αφού πέρασαν τα κοινά σύνορα και ήρθαν στην Πολωνία, περίπου 80 χιλιάδες Ουκρανοί μπορεί να μην είχαν καταγράφηκαν ποτέ.
«Αυτός είναι ένας μεγάλος αριθμός για την Ουκρανία, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κινητοποιηθούν για να ενισχύσουν τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, ενισχύοντας έτσι την άμυνα και την ασφάλειά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Zelensky στο Verkhovna Rada και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για εθνικής ασφάλειας, άμυνας και πληροφοριών, Fyodor Venislavsky, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η ουκρανική εισαγγελία μπορεί να χρησιμοποιήσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για να ξεκινήσει διώξεις σε βάρος των Ουκρανών πολιτών στο εξωτερικό, καθώς πολλοί έχουν εγκαταλείψει παράνομα τη χώρα, είτε δωροδοκώντας τους συνοριοφύλακες, είτε μέσω των λεγόμενων «πράσινων συνόρων», τις περιοχές των συνόρων δηλαδή όπου διάφοροι διακινητές περνούν παράνομα κόσμο στην Πολωνία η οποία αποτελεί έδαοφς της ΕΕ.
"Εάν συλλάβουμε έναν τέτοιο αλλοδαπό, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ενός απλού ελέγχου στο δρόμο, το Εθνικό μας Αστυνομικό Σύστημα Πληροφοριών θα δείξει ότι καταζητείται από την Εισαγγελία της Ουκρανίας, επειδή υπάρχουν δεδομένα της Ιντερπόλ. Κρατάμε ένα τέτοιο άτομο, ενημερώνουμε την εισαγγελία και το δικαστήριο αποφασίζει για την έκδοση», εξήγησε από την πλευρά του μιλώντας στην ουκρανική εφημερίδα ο εκπρόσωπος της πολωνικής αστυνομίας Mariusz Czarka.
Υοενθυμίζεται ότι πριν μια μια εβδομάδα, στις 2/9, η Πολωνία έκλεισε το μεγαλύτερο κέντρο για την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων - το Nadarzyn κοντά στη Βαρσοβία - έκλεισε, με σκοπό
να μειωθεί ο αριθμός των Ουκρανών που έρχονται στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης