Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABC: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να συμπεριλάβουν πυραύλους ATACMS στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

ABC: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να συμπεριλάβουν πυραύλους ATACMS στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία
Οι πύραυλοι ATACMS με βεληνεκές έως και 300 χλμ μπορούν να εκτοξευθούν χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS
Σχετικά Άρθρα
Οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, το θέμα αυτό εξετάζεται από την αμερικανική κυβέρνηση, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο πηγές.
«Θα αναπτυχθούν πύραυλοι ATACMS στην Ουκρανία», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο ABC, αλλά σημείωσε ότι τα σχέδια της Ουάσιγκτον για αυτό το είδος όπλου ενδέχεται να αλλάξουν.
Ένας άλλος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι το θέμα των προμηθειών ATACMS είναι τώρα «υπό εξέταση» και ότι θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία στο επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας.
Οι πύραυλοι ATACMS με βεληνεκές έως και 300 χλμ μπορούν να εκτοξευθούν χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS.
Οι αρχές του Κιέβου έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την Ουάσιγκτον να παράσχει αυτό το είδος όπλων, αλλά στα μέσα Αυγούστου, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν είχε λάβει ακόμη τελική απόφαση για το ATACMS και σημείωσε ότι οι αρχές του Κιέβου «έλαβαν τα πάντα, τα οποία ζητήθηκαν για την αντεπίθεση κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων μεταξύ των στρατιωτικών των δύο χωρών».
Νωρίτερα, η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh είπε ότι το τμήμα δεν αφαιρεί από την ημερήσια διάταξη το θέμα της δυνατότητας παροχής συστημάτων ATACMS στο Κίεβο, αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει όλα όσα χρειάζεται στο πεδίο της μάχης.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι η απόφαση σχετικά με τη μεταβίβαση του ATACMS εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του αρχηγού του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης