Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος G20: Καθοριστική παρέμβαση Erdogan για τη Συμφωνία Σιτηρών – Ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Ρωσίας

Σύνοδος G20: Καθοριστική παρέμβαση Erdogan για τη Συμφωνία Σιτηρών – Ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Ρωσίας
Η Τουρκία ζητά από τους παγκόσμιους ηγέτες «να διευκολύνουν την ασφάλιση των εξαγωγών ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων από τους Lloyd’s του Λονδίνου και να επανασυνδεθεί η Μόσχα με το σύστημα SWIFT για διεθνείς πληρωμές
Σχετικά Άρθρα
Το προσχέδιο της τελικής δήλωσης των G20 στη Σύνοδο της Ινδίας περιέχει μια παρότρυνση να εξασφαλιστούν άμεσα οι αδιάλειπτες προμήθειες σιτηρών, τροφίμων και λιπασμάτων από τη Ρωσία και την Ουκρανία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων DPA επικαλούμενο αποσπάσματα από το έγγραφο.
Τα κράτη των G20 ζητούν να εξασφαλιστούν «άμεσες και αδιάκοπες προμήθειες σιτηρών, προϊόντων διατροφής και λιπασμάτων από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Ουκρανία», σύμφωνα με το έγγραφο.
Αυτό είναι απαραίτητο για την κάλυψη της ζήτησής τους στις αναπτυσσόμενες χώρες και πρώτα απ 'όλα στην Αφρική, σύμφωνα με το προσχέδιο ανακοινωθέντος που προτάθηκε από την Ινδία, τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και την Ινδονησία, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Καθοριστική παρέμβαση Erdogan

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ζήτησε από τους G20 να ικανοποιήσουν ορισμένα από τα αιτήματα της Ρωσίας προκειμένου να αναβιώσει η συμφωνία για τα σιτηρά, ανέφερε το Bloomberg.
Ο Erdogan προέβη σε αυτές τις κινήσεις σε συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών με τους ηγέτες του Οργανισμού.
Η Τουρκία ζητά από τους παγκόσμιους ηγέτες «να διευκολύνουν την ασφάλιση των εξαγωγών ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων από τους Lloyd’s του Λονδίνου και να επανασυνδεθεί η Μόσχα με το σύστημα SWIFT για διεθνείς πληρωμές», δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι με γνώση των συζητήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης