Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bortnik (πολιτικός επιστήμονας): Ο Blinken προσπάθησε να πείσει τον Zelensky να δεχτεί ανακωχή με τη Ρωσία

Bortnik (πολιτικός επιστήμονας): Ο Blinken προσπάθησε να πείσει τον Zelensky να δεχτεί ανακωχή με τη Ρωσία
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Biden θέλει να πιέσει την Ουκρανία για εκεχειρία πριν την προεκλογική περίοδο
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken πραγματοποίησε μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη στην Ουκρανία για να πείσει τον πρόεδρο της χώρας Zelensky να συμφωνήσει σε εκεχειρία με τη Ρωσία, λέει ο πολιτικός επιστήμονας R. Bortnik, με βάση το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.ua.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο επικεφαλής αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών έφτασε στην Ουκρανία την παραμονή της αναμενόμενης επίσκεψης του Zelensky στη Νέα Υόρκη για τις εκδηλώσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18-19 Σεπτεμβρίου.
Για κάποιο λόγο, ο Antony Blinken δεν περίμενε μιάμιση εβδομάδα να δει τον Zelensky στην Νέα Υόρκη και δεν αρκέστηκε σε μια τηλεφωνική συνομιλία, αλλά ήθελε να δει πρόσωπο με πρόσωπο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και άλλους επίσημους εκπροσώπους, αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον Bortnik, ένας από τους λόγους για την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν η προετοιμασία της συνάντησης του Zelensky με τον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden.
Ο Λευκός Οίκος μάλλον θέλει να ελέγξει τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγει κρίσεις κατά την προεκλογική περίοδο.
Ίσως θα μιλήσουμε για κάποια μορφή προσωρινής εκεχειρίας. Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί ανησυχούν…
Επιπλέον, ο Blinken θα μπορούσε να εξηγήσει στον Zelenskly ότι δεν πρέπει να υπολογίζει σε μεγάλους όγκους και κανονικότητα αμερικανικής βοήθειας κατά την προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας.
Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ουκρανία επιπλέον βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 665 εκατομμυρίων για στρατιωτικές ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης