Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ο Kim εγκαινίασε «ισχυρό πυρηνικό υποβρύχιο» - Ερωτηματικά για την ισχύ του από τους νοτιοκορεάτες

Βόρεια Κορέα: Ο Kim εγκαινίασε «ισχυρό πυρηνικό υποβρύχιο» - Ερωτηματικά για την ισχύ του από τους νοτιοκορεάτες
Το εν λόγω υποβρύχιο, που ονομάστηκε «Hero Kim Kun Ok», εγκαινιάστηκε σε μια λαμπρή τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un
Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι εγκαινίασε ένα νέο υποβρύχιο τακτικής πυρηνικής επίθεσης «κορεατικού τύπου» που λέει ότι προαναγγέλλει «την αρχή ενός νέου κεφαλαίου» για το πολεμικό ναυτικό της.
Ωστόσο, δυτικοί αναλυτές και πολέμιοι αντικρούουν ότι αυτοί οι ισχυρισμοί θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τοις μετρητοίς, ενώ αρχές της Νότιας Κορέας αμφιβάλλουν ακόμη και για τη σωστή λειτουργία του σκάφους.
Το εν λόγω υποβρύχιο, που ονομάστηκε «Hero Kim Kun Ok», εγκαινιάστηκε σε μια λαμπρή τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un την Τετάρτη (7/9), σύμφωνα με το κρατικό Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).
Σύμφωνα με δηλώσεις του Kim που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο το σκάφος είναι «εξοπλισμένο με μεγάλο αριθμό πυρηνικών μέσων » και ικανό για «προληπτικά χτυπήματα και αντίποινα εναντίον εχθρικών χωρών».
Παράλληλα, ο Βορειοκρεάτης ηγέτης ανακοίνωσε ότι το πολεμικό του ναυτικό θα αναβαθμίσει όλα τα μεσαίας ισχύος υποβρύχια της ΠιονγκΓιάνγκ σε πυρηνικής ισχύος.
Παρά το θριαμβευτικό κλίμα στη Βόρεια Κορέα, το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας (JCS) περιφρόνησε αυτούς τους ισχυρισμούς σε σημερινό του ανακοινωθέν, λέγοντας ότι το νέο υποβρύχιο φαίνεται πως «δεν είναι ικανό για κανονική λειτουργία» και προειδοποίησε για άλλο ένα δείγμα του ότι η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να υπερτιμήσει τις δυνατότητές της.
Η σχετική εκδήλωση του πολεμικού ναυτικού της Β. Κορέας, ήρθε μερικές ημέρες μετά τις ανακοινώσεις της ΠιονγκΓιάνγκ ότι προέβη σε προσομοίωση επίθεσης με πυρηνικό πύραυλο, κίνηση που εξελήφθη ως άλλη μία προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί ειδικοί εξέφρασαν επίσης αμφιβολίες για το νέο υποβρύχιο, τόσο για την εμβέλεια των πυραύλων του όσο και για το κατά πόσο η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να κατασκευάσει περισσότερα από ένα τέτοια σκάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης