Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβιώνει ο IRA; Η αστυνομία της Β. Ιρλανδίας εντόπισε και κατέσχεσε όπλα που προορίζονταν για επιθέσεις σε αστυνομικούς

Αναβιώνει ο IRA; Η αστυνομία της Β. Ιρλανδίας εντόπισε και κατέσχεσε όπλα που προορίζονταν για επιθέσεις σε αστυνομικούς
Η επιχείρηση κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις στην πόλη και τον τραυματισμό 16 αστυνομικών - Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για μέλη του «Νέου IRA»
Όπλα και πυρομαχικά που προορίζονταν, σύμφωνα με τις αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας, για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης η οποία κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις και τον τραυματισμό 16 αστυνομικών.
Τρεις έρευνες έγιναν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο Λοντοντέρι, κατόπιν πληροφοριών που συγκέντρωσε η βορειορλανδική αστυνομία.
Το Λοντοντέρι έγινε γνωστό για τη «Ματωμένη Κυριακή» του 1972, όταν Βρετανοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 13 ακτιβιστές που διαδήλωναν για τα πολιτικά δικαιώματα στην περιοχή.
Στην έρευνά τους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μετρητά, πιστόλια, δύο χειροβομβίδες, περίπου 50 γεμιστήρες και πάνω από ένα κιλό πλαστικής εκρηκτικής ύλης.
Δύο άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Η αστυνομία πιστεύει ότι είναι αποσχισθέντα μέλη του Νέου IRA, μιας οργάνωσης που είχε αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας ενός αστυνομικού στην πόλη Όμαγκ στις αρχές του έτους.
Μετά την επιχείρηση αυτή ωστόσο και ενώ πολλοί νέοι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης δέχτηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα, είπε ο Επίτροπος και υπαρχηγός της αστυνομίας Μπόμπι Σίνγκλετον.
Δεκαέξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Φέρουν εγκαύματα, τραύματα στο κεφάλι και, ενδεχομένως, κατάγματα.
Οι αρχές ανέβασαν το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη Βόρεια Ιρλανδία σε «σοβαρό», κάτι που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι «πολύ πιθανή», μετά την ένοπλη επίθεση που δέχτηκε στις αρχές του έτους ο αστυνομικός Τζον Κάλντγουελ στην πόλη Όμαγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης