Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασκοπευτικό θρίλερ Γερμανίας - Ρωσίας: Υπαλληλος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών ενεργούσε για την Μόσχα

Κατασκοπευτικό θρίλερ Γερμανίας - Ρωσίας: Υπαλληλος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών ενεργούσε για την Μόσχα
Ο «Carsten L.», πρώην ανώτερος υπάλληλος της BND, συνελήφθη στο Βερολίνο στις 21 Δεκεμβρίου του 2021 ως ύποπτος για προώθηση κρατικών μυστικών στην FSB
Ένας υπάλληλος της γερμανικής υπηρεσίας ξένων πληροφοριών (BND) και ένας φερόμενος συνεργός τους κατηγορήθηκαν για προδοσία και για διαρροή μυστικών πληροφοριών στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε δήλωση Τύπου σήμερα (8/9).
Πιο συγκεκριμένα, ο «Carsten L.», πρώην ανώτερος υπάλληλος της BND, συνελήφθη στο Βερολίνο στις 21 Δεκεμβρίου του 2021 ως ύποπτος για προώθηση κρατικών μυστικών σε Ρώσους πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας που αποκτήθηκαν μέσω της δουλειάς του.
Τον Ιανουάριο, η ομοσπονδιακή εισαγγελία συνέλαβε και τον «Arthur. E» ως ύποπτο συνεργό.
Ο ρόλος του συγκεκριμένου είχε να κάνει με την μεταφορά στη Ρωσία των μυστικών πληροφοριών που αντλούσε ο «Carsten L.» και της διοχέτευσής τους στην FSB.
Σύμφωνα με τη δήλωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, η FSB φέρεται να πλήρωσε στον «Carsten L.» 450.000 ευρώ και στον «Arthur E.» τουλάχιστον 400.000 ευρώ για τις υπηρεσίες τους.
Οι δυο τους γνώριζαν ο ένας τον άλλον από τον Μάιο του 2021 και συναντήθηκαν με έναν Ρώσο τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο οποίος με την σειρά του συνδεόταν με την FSB.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Γερμανίας, ο «Arthur E.» είχε παρευρεθεί σε πολλές συναντήσεις στη Μόσχα.
Σημειώνεται πως στον Γερμανικό Ποινικό Κώδικα, η προδοσία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών και, σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, επιφέρει έως και την ισόβια κάθειρξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης