Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Lavrov: Ετοιμάζουν σαμποτάζ - Σε γνώση μας σχέδια για ανατίναξη των αγωγών Turkish και Blue Stream στη Μαύρη Θάλασσα

Αποκάλυψη Lavrov: Ετοιμάζουν σαμποτάζ - Σε γνώση μας σχέδια για ανατίναξη των αγωγών Turkish και Blue Stream στη Μαύρη Θάλασσα
Κατά τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, οι επιθέσεις κατά ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα κρύβουν ένα μεγαλύτερο σχέδιο
O Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov αποκάλυψε σήμερα (8/9) ότι η Μόσχα διαθέτει πληροφορίες για σχέδια ανατίναξης των αγωγών TurkStream και Blue Stream, χερσαίων και υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου που εξάγουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
«Πλοία που περιπολούν τις διαδρομές των αγωγών TurkStream και Blue Stream δέχθηκαν επίθεση... [οι ρωσικές δυνάμεις] άρχισαν να περιπολούν σε αυτά τα μέρη της Μαύρης Θάλασσας επειδή έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν σχέδια για ανατίναξη των αγωγών ιδίως μετά την ανατίναξη του NordStream», δήλωσε σχετικά ο Lavrov σε εκδήλωση στη ρωσική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα.
O επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε επίσης στις απαιτήσεις της Ρωσίας ώστε να επιτρέψει στην Συμφωνία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας ότι η χώρα δεν θα επιτρέψει τη διέλευση μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις σε ρωσικά πλοία, στρατιωτικά όσο και πολιτικά.
Πλην του Sergey Lavrov, οι σχετικές πληροφορίες για στοχοποίηση των αγωγών Turkish και Blue Stream έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και από τον Vladimir Putin.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε τη Δευτέρα μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Recep Tayipp Erdogan, ότι επιχειρούνται συνεχώς επιθέσεις κατά των ρωσικών πλοίων που φρουρούν τους αγωγούς φυσικού αερίου TurkStream και Blue Stream, προειδοποιώντας με τον τρόπο αυτό τον Τούρκο ομόλογό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης