Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μεταφορά 3,6 εκατ. δολ. στη Σλοβακία για την ενίσχυση των συνόρων με την Ουκρανία

ΗΠΑ: Μεταφορά 3,6 εκατ. δολ. στη Σλοβακία για την ενίσχυση των συνόρων με την Ουκρανία
Όπως σημείωσε η αμερικανική διπλωματική αποστολή, τα κονδύλια που θα διαθέσει η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων μέσω των σλοβακικών συνόρων
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταφέρουν 3,6 εκατομμύρια δολάρια στη Σλοβακία για την εκπαίδευση του προσωπικού συνοριοφυλάκων και τον εξοπλισμό των συνόρων με την Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Μπρατισλάβα, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της διπλωματικής αποστολής.
"Τα επόμενα δύο χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέχουν εκπαίδευση και εξοπλισμό στη σλοβακική κυβέρνηση για να ενισχύσουν την ικανότητά της να προστατεύει τα σύνορα της χώρας. <...> Η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων είναι απαραίτητη για την ειρήνη, την οικονομική ευημερία και την εθνική κυριαρχία της Σλοβακίας », είπε ο Αμερικανός πρέσβης στην Μπρατισλάβα Gautam Rana.
Όπως σημείωσε η αμερικανική διπλωματική αποστολή, τα κονδύλια που θα διαθέσει η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων μέσω των σλοβακικών συνόρων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσουν εκπαίδευση με εκπροσώπους της Σλοβακικής συνοριακής υπηρεσίας για τον εντοπισμό παράνομα σκαμμένων σηράγγων και drones.
Η Σλοβακία στα ανατολικά συνορεύει με την Υπερκαρπάθια περιοχή της Ουκρανίας. Το συνολικό μήκος των συνόρων Σλοβακίας-Ουκρανίας είναι περίπου 90 χιλιόμετρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης