Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Lavrov στην «εκφυλισμένη» Δύση: Η Ρωσία δεν χρειάζεται την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ και τις παρελάσεις Pride

Μήνυμα Lavrov στην «εκφυλισμένη» Δύση: Η Ρωσία δεν χρειάζεται την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ και τις παρελάσεις Pride
Η Ρωσία μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τις αξίες που προωθούν οι δυτικές χώρες, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας
Εκφυλισμένες χαρακτήρισε τις δυτικές κοινωνίες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov φέρνοντας τες σε αντιδιαστολή με τις ρωσικές παραδοσιακές αξίες.
Η Ρωσία μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τις αξίες που προωθούν οι δυτικές χώρες, όπως η ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα με τις «παρελάσεις υπερηφάνειας - Pride» στις πρωτεύουσές τους, δήλωσε ο Lavrov στις 8/9/2023.
Αυτές οι είναι οι δυτικές αξίες, σημείωσε.
Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οι Μουσουλμάνοι, οι Βουδιστές, οι Ινδουιστές δεν χρειάζονται αυτές τις αξίες εάν σκοπός της Δύσης είναι να τις επιβάλλει.
«Αφήστε τους να διασκεδάσουν και να μας αφήσουν ήσυχους», είπε σε μια συνάντηση με εκπροσώπους Αποφοίτων Σοβιετικών και Ρωσικών Πανεπιστημίων του Μπαγκλαντές στη ρωσική πρεσβεία στη Ντάκα.
«Το κάνουν αυτό επιθετικά και αυτό είναι που διακρίνει τις δυτικές δημοκρατίες από άλλες χώρες», υπογράμμισε ο Lavrov.

Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Δύσης για την ενεργειακή κρίση

Οι ισχυρισμοί της Δύσης ότι η ενεργειακή κρίση προκλήθηκε από τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ψευδείς, δήλωσε ο Lavrov.
Επεσήμανε ότι το πρόβλημα έγκειται στην ενεργειακή μετάβαση που προωθείται, κυρίως, από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς και στην άρνηση να επενδύσουν σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
«Οι Γερμανοί έχουν απορρίψει εντελώς την πυρηνική ενέργεια, κάτι που είναι τεράστια ανοησία, και βασίζονται με κάθε τρόπο στον άνεμο, το νερό και την ηλιακή, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ μειώνουν τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Αλλά ο ήλιος δεν λάμπει πάντα, οι παλίρροιες είναι χαμηλές, δεν έχει συνεχώς άνεμο και οι επενδύσεις σε προηγμένες μορφές παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μειωθεί, έτσι συνέβη η κρίση. Και όταν προσπαθούν να πουν σε όλους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδότησε την ενεργειακή κρίση, λένε φαιδρά ψέματα», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης