Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση του «δράκου» στις ΗΠΑ: Το πιο προηγμένο πολεμικό αεροπλανοφόρο της Κίνας ετοιμάζεται για θαλάσσιες δοκιμές

Απάντηση του «δράκου» στις ΗΠΑ: Το πιο προηγμένο πολεμικό αεροπλανοφόρο της Κίνας ετοιμάζεται για θαλάσσιες δοκιμές
Το Fujian είναι το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό πλοίο της Κίνας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες του PLA να εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές του δυνατότητες και να γεφυρώσει το τεχνολογικό χάσμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι πιο πρόσφατες εικόνες που εμφανίζονται στον κινεζικό ιστότοπο microblogging Weibo δείχνουν ότι το κινεζικό αεροπλανοφόρο Fujian προετοιμάζεται για τις παρθενικές του δοκιμές στη θάλασσα. Αυτό υποδηλώνει ότι το πολεμικό πλοίο παραμένει στην πορεία για την προγραμματισμένη ανάπτυξή του στο κινεζικό ναυτικό το 2025.
Το Fujian είναι το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό πλοίο της Κίνας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες του PLA να εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές του δυνατότητες και να γεφυρώσει το τεχνολογικό χάσμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι νέες φωτογραφίες αποκάλυψαν ότι τα προστατευτικά καλύμματα είχαν σηκωθεί και από τους τρεις προηγμένους ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες στο κατάστρωμα του Fujian, παρέχοντας μια πολυαναμενόμενη ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά από πρώτο χέρι στο πλήρες σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών.
Η αφαίρεση όλων των προστατευτικών καλυμμάτων είναι ένα σημαντικό ορόσημο, υποδηλώνοντας ότι η αποσφαλμάτωση των ηλεκτρομαγνητικών καταπέλτων έχει ολοκληρωθεί.
Αυτό ανοίγει το δρόμο για τα συστήματα εκτόξευσης αεροσκαφών να λειτουργούν απρόσκοπτα κατά την προσεχή φάση θαλάσσιων δοκιμών. Ο Alex Luck, ειδικός που παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το Κινεζικό Ναυτικό (PLAN), σημείωσε επίσης αυτό το γεγονός όταν δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα εικόνα του CV-18 Fujian.
Όπως παρατηρεί, τα καταφύγια που καλύπτουν και τα τρία ίχνη καταπέλτη έχουν αφαιρεθεί και υπάρχει διάφορος εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων όπλων, (σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες). Το γεγονός υποδηλώνει ότι η πρώτη δοκιμή πλησιάζει, αν και ο ακριβής χρόνος παραμένει αβέβαιος.
Κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων δοκιμών, η κύρια έμφαση θα είναι η αξιολόγηση των συστημάτων πρόωσης, πλοήγησης και επικοινωνίας του αερομεταφορέα. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο δεύτερο στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη δοκιμή άλλου εξοπλισμού πλοίων.
F5Ok9Tza8AAuKTR.jpg

Μετά τις προγραμματισμένες δοκιμές του, το Fujian σχεδιάζεται για ανάπτυξη σε πραγματικά επιχειρησιακά σενάρια, ένα ορόσημο που αναμένεται να συμβεί γύρω στο 2025. Αυτή η ανάπτυξη ευθυγραμμίζεται με το στρατηγικό όραμα της Κίνας, επιδιώκοντας τη δημιουργία της ομάδας κρούσης τριών αερομεταφορέων.
Αυτή η διαμόρφωση θα επέτρεπε την απρόσκοπτη εναλλαγή των αποστολών, θα διευκολύνει την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και θα εξορθολογίσει τις διαδικασίες συντήρησης, αντικατοπτρίζοντας την επιχειρησιακή προσέγγιση των ομάδων κρούσης αερομεταφορέων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Η Κίνα φέρεται επίσης να διερευνά την απόκτηση ενός αερομεταφορέα με πυρηνική ενέργεια, μια εξέλιξη που θα εξαλείψει την απαίτηση για συχνό ανεφοδιασμό, ενισχύοντας την επιχειρησιακή αντοχή και την αυτονομία του αερομεταφορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης