Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστικές περιπέτειες για τον John Paulson στο Πουέρτο Ρίκο

Δικαστικές περιπέτειες για τον John Paulson στο Πουέρτο Ρίκο
Ο Fahad Ghaffar κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Πουέρτο Ρίκο, ζητώντας περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από τον Paulson
Τον John Paulson μήνυσε ο επί χρόνια συνεργάτης του στο Πουέρτο Ρίκο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος hedge fund manager είχε δόλιες αξιώσεις για να τον πείσει να επενδύσει 17 εκατομμύρια δολάρια σε μια αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων στο νησί.
Ο Fahad Ghaffar κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Πουέρτο Ρίκο, ζητώντας περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από τον Paulson.
Ο Ghaffar ισχυρίζεται ότι ο Paulson του είπε τον Φεβρουάριο του 2022 ότι θα επένδυε τα χρήματά του σε ένα μετατρέψιμο ομόλογο που θα του έδινε τελικά το 50% της ιδιοκτησίας στην αντιπροσωπεία, το F40, το οποίο μόλις αγόρασε ένα καταπίστευμα της οικογένειας Paulson για 103 εκατομμύρια δολάρια.
Αλλά ο Ghaffar ισχυρίζεται ότι δεν του δόθηκε ποτέ ο τίτλος, παρά το γεγονός ότι είχε τα χρήματα.
Ισχυρίζεται περαιτέρω ότι έγινε διευθύνων σύμβουλος της F40, εργαζόμενος χωρίς αμοιβή, με βάση τους υποσχόμενους όρους του τίτλου.
Ισχυρίζεται ότι ο Paulson του έστειλε email τον Αύγουστο για να τον απομακρύνει από τη θέση του στο F40.
Η εταιρεία του Paulson αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους».
Ένας εκπρόσωπος του Paulson είπε ότι η εταιρεία διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις ενέργειες του Ghaffar και σχεδιάζει να υποβάλει τη δική της καταγγελία.

«Σιγκαπούρη της Καραϊβικής»

Ο Ghaffar ήταν στο πλευρό του Paulson σε πολλές από τις επενδύσεις του.
Σύμφωνα με την προσωπική ιστοσελίδα του Ghaffar, οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2013, όταν ο Paulson είχε συμβόλαιο για να αγοράσει το θέρετρο St. Regis Bahia Beach.
«Με την οικονομική υποστήριξη του Paulson και τις επιχειρησιακές δεξιότητες του Fahad, βελτίωσαν σημαντικά τα οικονομικά της αγοράς St. Regis», λέει ο Ghaffar στον ιστότοπό του.
Επαίνεσε τη συνεχιζόμενη συνεργασία τους, λέγοντας ότι το Paulson Puerto Rico πρόκειται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης