Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές - Πτώση στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές - Πτώση στις ασιατικές αγορές
Επιφυλακτική άνοδος καταγράφεται σήμερα 8/9 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον πληθωρισμό αναμένοντας τις νέες αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών για τα επιτόκια..
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι την επόμενη εβδομάδα στις 14/9 και ακολουθεί η FED στις 19-20/09.
Εν τω μεταξύ, νέος ενεργειακός πονοκέφαλος προστίθεται στην Ευρώπη, καθώς μετά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, λόγω της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας να παρατείνουν τις περικοπές στη παραγωγή, έρχεται και η απεργία των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron στην Αυστραλία, η οποία ανεβάζει τις τιμές του φυσικού αερίου στο Άμστερνταμ.
Ειδικότερα, το ολλανδικό TTF Οκτωβρίου κινείται στο +7,9% στα 34,7 ευρώ
Ήπιες απώλειες καταγράφονται στις τιμές του πετρελαίου, με το brent να διαμορφώνεται στα 89,70 δολ. το βαρέλι στο -0,20% και το αμερικανικό αργό στα 86,53 δολ. το βαρέλι στο -0,39%.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία βρίσκεται στο +0,35%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +0,25%, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο +0,40% και ο δείκτης IBEX 35 στην Ισπανία στο +0,35% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο +0,25%.
Στη Wall Street, τα futures του Dow Jones κινούνται στο +0,20%, του S&P 500 στο +0,20% και του Nasdaq στο +0,30%.

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα 8/9 οι ασιατικές αγορές, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχεται το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της χώρας τροφοδότησαν περισσότερες ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης, ενώ αρνητικά επιδρά η προοπτική υψηλότερων αμερικανικών επιτοκίων και επιδείνωσης των σινο-αμερικανικών σχέσεων
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -1,21%, ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο -0,19%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -0,02% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,20%
Το χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ παρέμεινε κλειστό στον απόηχο του τυφώνα Haikui.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης