Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί σκοτώνονται κατά χιλιάδες και σταματούν - Ρωσικός βομβαρδισμός στο Krivoy Rog εξόντωσε αξιωματικούς του ΝΑΤΟ

Οι Ουκρανοί σκοτώνονται κατά χιλιάδες και σταματούν - Ρωσικός βομβαρδισμός στο Krivoy Rog εξόντωσε αξιωματικούς του  ΝΑΤΟ
Σκοπός του Putin είναι η καταστροφή όλης της Ουκρανίας λέει ο πρώην Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Oleksii Reznikov
(upd 22) Αν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg υποστήριξε πως καταγράφεται πρόοδος στην αντεπίθεση των Ουκρανών και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken έκανε λόγο για επιτυχίες του ουκρανικού στρατού, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές – ακόμα και στη Δύση – παραδέχονται πως η ουκρανική αντεπίθεση κάθε άλλο παρά θετικά εξελίσσεται, με αρκετούς μάλιστα να προδικάζουν το τέλος της εντός του φθινοπώρου.
Πολλοί υποστηρίζουν πως η εικόνα που δίνεται από τα επίσημα χείλη της Δύσης δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα, καθώς οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι τεράστιες στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει μια σειρά από παραμέτρους, όπως για παράδειγμα τα πενιχρά – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – εδαφικά «κέρδη» της ουκρανικής αντεπίθεσης, η προτροπή Ουκρανού στρατηγού για την ανάγκη να περάσει ο στρατός σε αξιόπιστη άμυνα αλλά και οι τεράστιες απώλειες των Ουκρανών σε στρατιώτες αλλά και σε στρατιωτικό εξοπλισμό.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μετρούν τουλάχιστον 66.000 νεκρούς μόνο από τις αρχές Ιουνίου, όταν και άρχισε η αντεπίθεση τους, τη στιγμή που πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός εκτιμά πως οι συνολικές απώλειες των Ουκρανών θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν ακόμα και τους 500.000 έως τα τέλη του 2023.

Οι Ρώσοι σκότωσαν αξιωματικούς του ΝΑΤΟ στο Krivoy Rog


Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, ένας ρωσικός πύραυλος cruise Kh-50 έπληξε το αστυνομικό τμήμα στην πόλη Krivoy Rog.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την επίθεση τη στιγμή που οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας και αξιωματικοί του ΝΑΤΟ πραγματοποιούσαν συνάντηση εκεί.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης.
«Στο Krivoy Rog ένα διοικητικό κτίριο, στο οποίο γινόταν συνάντηση των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας, καταστράφηκε», ανέφεραν τα πρακτορεία ειδήσεων.
Οι εντεινόμενες επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλούν ανεπανόρθωτες απώλειες, δήλωσε στο κανάλι του στο YouTube ο Οleg Soskin, σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
«Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις με drone και πυραύλους στην Ουκρανία τον τελευταίο καιρό.
Οι ολοκληρωτικές επιθέσεις της προκαλούν ανεπανόρθωτες απώλειες», είπε.

Zelensky: Φταίει η Δύση που η Ρωσία σταματά την αντεπίθεση της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η Ρωσία, με την αεροπορική της υπεροχή, σταματά την ουκρανική αντεπίθεση, με τον Volodymyr Zelensky να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επιβράδυνση της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας και τις καθυστερήσεις στις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.
«Αφού δεν έχουμε αεροπορικές δυνάμεις και η Ρωσία έχει, μας εμποδίζουν από αέρος. Σταματούν την αντεπίθεσή μας», τόνισε ο Zelensky από το Κίεβο, καταδικάζοντας «διεργασίες που γίνονται πιο περίπλοκες και πιο αργές, αναφορικά με τις κυρώσεις ή την προμήθεια όπλων» από τη Δύση.
«Ο πόλεμος επιβραδύνεται, αναγνωρίζουμε αυτό το γεγονός», είπε.
«Όταν οι εταίροι μας λένε "ποιο είναι το επόμενο βήμα στην αντεπίθεση; η απάντησή μου είναι ότι σήμερα, τα βήματά μας είναι πιθανώς ταχύτερα από τα νέα πακέτα κυρώσεων" που στοχεύουν τη Ρωσία, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Το Κίεβο διαμαρτύρεται τακτικά για τον αργό ρυθμό επιβολής μέτρων αντιποίνων που αποσκοπούν στην επιβράδυνση της ρωσικής πολεμικής επιχείρησης.
Ο Zelensky τόνισε για άλλη μια φορά ότι αν η Δύση είχε παραδώσει πιο γρήγορα πυρομαχικά μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία καθιστούν εφικτά πλήγματα κατά ρωσικών θέσεων άμυνας, στα μετόπισθεν και της ρωσικής εφοδιαστικής αλυσίδας, ο ουκρανικός στρατός θα προχωρούσε επίσης πιο γρήγορα.

«Ένα συγκεκριμένο όπλο έχει συγκεκριμένο αντίκτυπο.
Όσο πιο ισχυρό και μακράς εμβέλειας είναι, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει η αντεπίθεση», τόνισε.

Στάχτη δύο ακόμα βρετανικά τανκ Challenger στη Zaporizhia – Ρωσία: Καίγονται εύκολα…

Δύο ακόμα βρετανικά τανκ Challenger 2 έκαναν στάχτη οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της Zaporizhia, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος κυβερνήτης Yevgeny Balitsky.
«Δύο εμφανίστηκαν.
Το αντιαρματικό σύστημα Kornet χρησιμοποιήθηκε εναντίον τους.
Μάλιστα, το πρώτο χτύπημα έκανε το ένα τανκ να πιάσει φωτιά.
Όσον αφορά την θωράκιση τους, αυτά τα τανκ δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.
Τα Kornet τα αντιμετώπισαν αρκετά εύκολα.
Οι δυνάμεις μας χτύπησαν δύο τέτοια τανκ» είπε ο Balitsky, αναφέροντας πως τέσσερα βρετανικά Challenger βρίσκονται κοντά στο Stepnogorsk και άλλα δύο στο Orekhiv.

Καμένα τα 3 από τα 14

Συνολικά οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει τα 3 από τα 14 Challenger 2 που έδωσαν οι Βρετανοί στην Ουκρανία
, καθώς πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν εξουδετερώσει το πρώτο Challenger σε πεδίο μάχης από το 1994, όταν και το συγκεκριμένο άρμα μάχης αναπτύχθηκε.
Αν και περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, το πρώτο Challenger 2 που κατέστρεψαν οι Ρώσοι φέρεται πως επιχειρούσε στο Rabotino και πως ανήκε στην 82η Ταξιαρχία Αεροπορικής Επίθεσης των Ουκρανών.
Την καταστροφή του Challenger 2 είχαν επιβεβαιώσει και οι Βρετανοί, οι οποίοι μάλιστα διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα κατεστραμμένα βρετανικά τανκ
Υπενθυμίζεται πως η Μ. Βρετανία έδωσε στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Challenger 2, ενώ φέρεται να διαθέτει πλέον 213 τανκ.
Από αυτά, εκτιμάται ότι μόλις τα 157 είναι διαθέσιμα για στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Το Κίεβο είχε εκφράσει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει βρετανικά άρματα μάχης μόνο σε περίπτωση διάρρηξης των ρωσικών αμυντικών οχυρώσεων.

Πεθαίνουν στην πρώτη γραμμή

Οι Ουκρανοί πεθαίνουν στην πρώτη γραμμή και οι ΗΠΑ δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στο μέτωπο υποστήριξε ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και επιθεωρητής του ΟΗΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικάνου ΥΠΕΞ, Anthony Blinken, ο οποίος έκανε λόγο για επιτυχίες των Ουκρανών κατά την αντεπίθεση τους.
«Ο Zelensky δεν πήγε στην πρώτη γραμμή, ούτε καν πλησίασε.
Είδε αρκετούς στρατιώτες και επέστρεψε.
Δεν μπορεί να μιλήσει για την πραγματική κατάσταση.
Εάν ο Blinken πήγαινε στην πρώτη γραμμή, θα του πρότεινα να πάει στο Rabotino, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί καταγράφουν επιτυχίες.
Θα είχε πεθάνει.
Θα του πρότεινα να πάει στο Verbovoye, αλλά και εκεί θα πέθαινε.
Εάν πήγαινε στο Bakhmut, και εκεί θα πέθαινε.
Εάν είχε πάει σε οποιοδήποτε μέρος της πρώτης γραμμής του μετώπου, θα είχε πεθάνει, γιατί αυτό συμβαίνει με τους Ουκρανούς στρατιώτες που πάνε στην πρώτη γραμμή.
Πεθαίνουν» υποστήριξε ο Ritter, αναφέροντας πως «οποιαδήποτε πρόοδο κάνουν οι Ουκρανοί οφείλεται στο ότι κινούνται στις παγίδες που έχουν ετοιμάσει οι Ρώσοι».
«Οι αριθμοί των θυμάτων το επιβεβαιώνουν» ανέφερε ο Ritter.

Οι Ουκρανοί σταμάτησαν σε Rabotino, Verbovoye λόγω… απωλειών

Σε «τακτική παύση» προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στα μέτωπα του Rabotino και του Verbovoye λόγω των τεράστιων απωλειών που έχουν υποστεί, τόνισε ο Yevgeny Balitsky, ο κυβερνήτης της περιοχής της Zaporizhia.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί δεν ανέλαβαν καμία επιχειρησιακή δράση τις τελευταίες 24 ώρες.

Φιάσκο η ουκρανική αντεπίθεση – McGregor: Οι Ρώσοι θα περικυκλώσουν το Kharkiv

Πλήρες φιάσκο χαρακτηρίζει την ουκρανική αντεπίθεση ο απόστρατος Αμερικάνος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor, ο οποίος εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται αργά αλλά σταθερά, με στόχο να περικυκλώσουν το Kharkiv.
«Τα ρωσικά στρατεύματα θα περικυκλώσουν το Kharkiv κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους» υποστήριξε μιλώντας στο γερμανικό κανάλι Youtube Die Weltwoche.
«Κινούνται αργά βόρεια στην ανατολική Ουκρανία, τελικά θα κινηθούν πιο ανατολικά και μετά βόρεια και θα περικυκλώσουν το Kharkiv» ανέφερε ο McGregor, τονίζοντας ότι οι Ρώσοι στην πορεία τους έχουν ετοιμάσει μια παγίδα για τους Ουκρανούς στρατιώτες, στην οποία «θα θυσιαστούν» σε μεγάλους αριθμούς.
Όπως είπε ο McGregor, οι Ρώσοι χάρη στο σύστημα πληροφοριών τους, μπορούν να «εντοπίσουν» και να «καταστρέψουν» οποιονδήποτε στόχο στο πεδίο της μάχης», τη στιγμή που η Δύση και η Ουκρανία δεν έχουν απάντηση.
Κληθείς να σχολιάσει την ουκρανική αντεπίθεση, ο McGregor έκανε λόγο για «πλήρες φιάσκο».

Τελειώνει ο χρόνος για τους Ουκρανούς – CNN: Η Ρωσία μπορεί να χειριστεί καλύτερα έναν πόλεμο φθοράς

Για την πίεση που ασκείται στο Κίεβο να παρουσιάσει επιτυχίες στο πεδίο της μάχης κάνει λόγο το αμερικανικό δίκτυο CNN, αναφέροντας πως απομένει λίγος ακόμα χρόνος στον ουκρανικό στρατό και στην αντεπίθεση του δεδομένου ότι πλησιάζει το φθινόπωρο, όταν και οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες της μάχης.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως παρά την αισιοδοξία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στη Δύση για την ουκρανική αντεπίθεση, αυτή έχει αποφέρει περιορισμένα εδαφικά κέρδη που όπως αναφέρεται, αποκτήθηκαν με τεράστιο κόστος.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως η Ρωσία διατηρεί «ορισμένα πλεονεκτήματα», όπως το μέγεθος του στρατού της και την απουσία του φόβου για την απώλεια συμμάχων ενώ τονίζεται ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να χειριστεί τον πόλεμο φθοράς καλύτερα από την Ουκρανία.
Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνεται πως το αποτέλεσμα της ουκρανικής αντεπίθεσης θα είναι καθοριστικό και για την έκβαση του πολέμου, τη στιγμή που ήδη ολοένα και περισσότεροι Δυτικοί αναλυτές αρχίζουν να αναγνωρίζουν πως ήταν υπερβολικά αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για μια γρήγορη και αποφασιστική νίκη των Ουκρανών.

Άγνοια Biden για τα όπλα και την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Biden δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει με τα όπλα και την οικονομική βοήθεια που στέλνει στην Ουκρανία υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Josh Hawley.
«Ας πούμε την αλήθεια.
Δεν γνωρίζουμε πώς και γιατί αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία, επειδή δεν έχουμε παρατηρητές που να ελέγχουν τα χρήματα που δίνουμε στην χώρα.
Δεν ξέρουμε πως αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται» είπε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής μιλώντας στο Fox News.
Όπως είπε ο Hawley, η κυβέρνηση Biden θα έπρεπε να ελέγχει τη βοήθεια που δίνει στον Vladimir Zelensky, αν και επισήμανε πως κανείς δεν πρόκειται να το κάνει, και πως κανείς δεν πρόκειται να πει την αλήθεια για αυτό.
Σημειώνεται πως κατά την επίσκεψη του στο Κίεβο, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία ύψους άνω του 1 δις δολαρίων, εκ των οποίων τα 665 εκατομμύρια δολάρια θα είναι για στρατιωτικές ανάγκες.

Παλιοσίδερα τα Leopard που στέλνουν στο Κίεβο

Πέρα όμως από τις τεράστιες απώλειες των Ουκρανών, θέμα φαίνεται πως υπάρχει και με τον εξοπλισμό που στέλνει η Δύση στο Κίεβο.
Σε δηλώσεις του στην ελβετική τηλεόραση SRF, ο Ralph Thiele, Γερμανός στρατηγικός αναλυτής και επικεφαλής της «Πολιτικής Στρατιωτικής Κοινωνίας», υποστήριξε πως τα τανκ Leopard που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία έχουν σοβαρές ελλείψεις και επί της ουσίας… είναι παλιοσίδερα.
Ερωτηθείς για το εάν τα Leopard που έχουν σταλεί στην Ουκρανία, μπορούν να χαρακτηριστούν παλιοσίδερα, ο Thiele απάντησε θετικά.
«Εάν μιλήσω ειρωνικά, ναι ισχύει.
Εάν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα ακόμα και τα νέα συστήματα μετατρέπονται σε παλιοσίδερα.
Αλλά έχουμε παλιό εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά για να αποδειχθούν αυτά χρήσιμα» υποστήριξε ο Thiele.
Όπως είπε, ανάμεσα στις βασικές ελλείψεις των Leopard 1 είναι η αδύναμη πλαϊνή θωράκιση τους, η χαμηλή ακρίβεια πυροδότησης σε σχέση με τα νεότερα μοντέλα και η έλλειψη μιας αναπτυγμένης και αξιόπιστης υποδομής συντήρησης.
«Αυτό οφείλεται στην έλλειψη αλυσίδας παραγωγής στην Ουκρανία.
Δεν υπάρχει χώρος, δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.
Όλα αυτά πρέπει να οργανωθούν» είπε ο Thiele, αναφέροντας πως τα Leopard από μόνα τους δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο.
«Η Ουκρανία δεν διαθέτει οπλικά συστήματα που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άρματα αυτού του μοντέλου» επισήμανε ο Thiele.

Σκοπός του Putin είναι η καταστροφή της Ουκρανίας

Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δεν πρόκειται να φέρουν την ειρήνη, διότι ο πραγματικός σκοπός του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin είναι να καταστρέψει όλη την Ουκρανία και να «αφομοιώσει» τους Ουκρανούς στη Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρει ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov.
Σε άρθρο του στον Guardian, ο Reznikov αναφέρει πως οποιαδήποτε συμφωνία με τη Ρωσία δεν θα έφερνε το τέλος της σύγκρουσης.
«Η Ρωσία απαιτεί την αναγνώριση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας ως έδαφος της ως αντάλλαγμα για το τέλος του πολέμου.
Ωστόσο, είναι φανερό πως αυτό συμβαίνει για ένα και μόνο λόγο, να «αγοράσει χρόνο», να αναδιοργανωθεί και «τελικά να λύσει το ουκρανικό ζήτημα», χρησιμοποιώντας νέους πόρους.
Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού» λέει ο Reznikov, προσθέτοντας πως «σκοπός τους είναι η καταστροφή του ουκρανικού κράτους και η αφομοίωση των Ουκρανών».

Putin: Η Δύση προκάλεσε εσκεμμένα τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να επιβραδύνει την ανάπτυξη της Ρωσίας

Η Δύση προκάλεσε εσκεμμένα τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να επιβραδύνει την ανάπτυξη της Ρωσίας, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Μιλώντας με νέους επιστήμονες του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Πυρηνικού Κέντρου στο Sarov την Παρασκευή (8/9/2023), ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε προηγούμενη ομιλία του με τους ειδικούς το 2014.
«Τότε, οι αντίπαλοί μας έκαναν μόνο τα πρώτα τους βήματα σε προσπάθειες να περιορίσουν την τεχνολογική μας κυριαρχία, να εμποδίσουν την ανάπτυξή μας, τότε έλεγαν ότι απαιτούνται ενεργητικά βήματα για να διασφαλιστεί η τεχνολογική μας κυριαρχία», σημείωσε ο Putin.
«Πρέπει να πω ότι οι προβλέψεις μας επιβεβαιώθηκαν και όλα έγιναν όπως είπαμε, προκάλεσαν επίσης αυτή τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την εκμεταλλεύτηκαν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Πιστεύω ότι όλα έγιναν σκόπιμα προκειμένου να δημιουργηθούν πρόσθετες προϋποθέσεις για να περιοριστεί η οικονομική μας ανάπτυξη και να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της Ρωσίας», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.
«Τότε (το 2014) αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τι πρέπει να γίνει για να διασφαλίσουμε την κυριαρχία μας.
Έγιναν πολλά, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν» υπογράμμισε ο Putin.

Ουκρανία: Καταρρίψαμε 16 ρωσικά drones σε Οδησσό και Mykolaiv

Στην κατάρριψη 16 ρωσικών drones που στόχευσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τις επαρχίες της Οδησσού και του Mykolaiv προχώρησε η αεράμυνα της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Oleh Kiper, τον κυβερνήτη της Οδησσού, «κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Ρώσοι τρομοκράτες επιτέθηκαν στην περιοχή της Οδησσού για πέμπτη φορά αυτήν την εβδομάδα».
Όπως αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση των Ουκρανών, η αεράμυνα αναχαίτισε 16 από τα 20 drones που εκτόξευσαν οι Ρώσοι.
Από αυτά τα 14 κατέπεσαν στην επαρχία της Οδησσού και τα άλλα δύο στο Mykolaiv.
Τα drones εκτοξεύτηκαν – κατά τους Ουκρανούς – από την Κριμαία και τη Ρωσία.
Ο Kiper υποστήριξε πως ένα μη κατοικήσιμο κτήριο υπέστη ζημιές από τα συντρίμμια drone, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Οι Ρώσοι συνέλαβαν Ουκρανό κατάσκοπο της Πολωνίας στο Καλίνινγκραντ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας συνέλαβε Ουκρανό κατάσκοπο για λογαριασμό της Πολωνίας στο Καλίνινγκραντ.
Ο 27χρονος, που σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές είχε στόχο τη συλλογή πληροφοριών, εστάλη σε αποστολή από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας της Πολωνίας.
Ο άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το άρθρο 276 του ρωσικού ποινικού κώδικα περί κατασκοπείας και θα απελαθεί σύντομα.
Πρόκειται να του απαγορευθεί η είσοδος στη Ρωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι Ρώσοι αποκρούουν διαδοχικά κύματα επιθέσεων

Στο πολεμικό μέτωπο, οι ρωσικές δυνάμεις της δύναμης «Κέντρο» απέκρουσαν πέντε επιθέσεις των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Krasno Lymansk, συμπεριλαμβανομένης και της 12ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων «Azov».
Σύμφωνα με τους Ρώσους, στις επιχειρήσεις αυτές, οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον 40 στρατιώτες.
«Στην κατεύθυνση Krasnolimansky στις περιοχές της προεξοχής Torsky και του δάσους Serebryansky, συντονισμένες ενέργειες των μονάδων της ομάδας στρατευμάτων «Κέντρο» με την υποστήριξη πυρών αεροπορίας και πυροβολικού, διέκοψαν και απέκρουσαν πέντε επιθέσεις από ομάδες επίθεσης των 63ης και 67ης μηχανοποιημένες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 12ης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων «Azov».
Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περίπου 40 στρατιώτες» ανέφερε ο εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων Alexander Savchuk.
Επιπλέον, ρωσικές δυνάμεις με άρματα μάχης Τ-80BV απέκρουσαν επιχείρηση των Ουκρανών να σπάσουν τη γραμμή άμυνας σε ένα από τα τμήματα της κατεύθυνσης Kupyansk ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για εκρήξεις στη πόλη της Zaporizhia, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Το τελευταίο 24ωρο οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν 14 επιθέσεις των Ουκρανών στο Rabotino και στο Verbovoye, ενώ συγκρούσεις καταγράφονται σε Novodonetskoe και Rabotino.
6_33.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης