Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρουν οι παρανομίες του γιου του Joe Biden, Hunter - Εμπλοκή Morgan Stanley σε ύποπτες συναλλαγές και «τρίγωνα»

Σοκάρουν οι παρανομίες του γιου του Joe Biden, Hunter - Εμπλοκή Morgan Stanley σε ύποπτες συναλλαγές και «τρίγωνα»
Η Morgan Stanley δημιούργησε τον φάκελο Hunter Biden το 2015, επισημαίνοντας "δόλια" σχήματα επενδύσεων και "ύποπτες" συναλλαγές
Ο κώδωνας του κινδύνου για κάτι που πίστευαν ότι έμοιαζαν με «δόλια» σχέδια και «ύποπτες» συναλλαγές το 2015 είχε σημάνει από τις εσωτερικές υποθέσεις της Morgan Stanley, επιβεβαιώνοντας τελικά τις ανησυχίες του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μόλις λίγες ημέρες πριν ο Donald Trump κερδίσει την προεδρία το 2016, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που διαρρέουν σήμερα.
«Ο έλεγχος στα εμπλεκόμενα μέρη αποκαλύπτει όλο και πιο ύποπτες συναλλαγές», αναφέρει μια παρουσίαση συμμόρφωσης της επενδυτικής τράπεζας της Morgan Stanley από τον Μάιο του 2015.
Η τράπεζα μάλιστα δημιούργησε έναν φάκελο για την ιστορία του Hunter Biden, συμπεριλαμβανομένης της απέλασής του από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τη σχέση του με τον ουκρανικό ενεργειακό γίγαντα Buisma και φωτογραφίες των Biden.
Σε μια παρουσίαση στις 8 Μαΐου 2015 με τίτλο "Επισκόπηση της Wakpamni Series 2014 Bonds Potentially Suspicious Structure & Transactions", η τράπεζα προειδοποίησε ότι ορισμένες δραστηριότητες - όπως το πρόγραμμα ομολόγων φυλετικών ιθαγενών της Αμερικής, απαιτούσαν από την τράπεζα να λάβει μέτρα συμμόρφωσης.
«Καμία ξεκάθαρη παράνομη δραστηριότητα δεν υπάρχει, αλλά οι συντάκτες αυτής της παρουσίασης διαπίστωσαν ότι η δραστηριότητα ήταν αρκετά ύποπτη ώστε να δικαιολογεί την κλιμάκωση της εξέτασης από κατάλληλους εσωτερικούς ελεγκτές συμμόρφωσης», αναφέρεται στην παρουσίαση, η οποία ξεχώρισε αρκετούς επιχειρηματικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Devon Archer και Hunter Biden.
«Το Πολεμικό Ναυτικό απέλυσε φέτος τον γιο του αντιπροέδρου Joe Biden, Hunter, αφού βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη», αναφέρεται.
Ο φάκελος επισήμανε επίσης ένα άρθρο των NYT της 25ης Αυγούστου 2008, το οποίο σημείωνε ότι ο Hunter είχε πρόβλημα με τα Hedge Fund», αναφέροντας ότι «Ένας γιος και ένας αδελφός του γερουσιαστή Joseph R. Biden Jr του Ντέλαγουερ κατηγορούνται σε δύο αγωγές για απάτη πρώην επιχειρηματικύ εταίρου και επενδυτή εκατομμυρίων δολαρίων σε μια συμφωνία αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου».

Καμία απάντηση από τους Biden

Η παρουσίαση είναι μια από τις πρώτες γνωστές δραστηριότητες πληροφοριοδοτών που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον Hunter Biden και τα ξένα επιχειρηματικά του κατορθώματα.
Προκάλεσε αναφορές ύποπτης δραστηριότητας (SARS) που υποβλήθηκαν από τράπεζες και καταγγελία SEC που τελικά θα οδηγούσε στη δίωξη αρκετών επιχειρηματικών εταίρων του Hunter Biden το 2016 σε ένα σχέδιο απάτης ομολόγων και αργότερα έρευνες του FBI και της IRS με στόχο τον ίδιο τον Hunter Biden για φοροδιαφυγή.
Ενώ οι αναφορές SARS δημιουργούνται συχνά από στελέχη συμμόρφωσης στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, το βήμα της ανεξάρτητης αναφοράς πληροφοριών απευθείας στην SEC είναι πολύ πιο σπάνιο.
Τα έγγραφα που διέρρευσαν καταγράφουν τις προσπάθειες τουλάχιστον ενός αντιπροέδρου εντός της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley να καταγράψει τις εταιρείες που συνδέονται με τον Hunter Biden και έναν από τους κύριους επιχειρηματικούς εταίρους του, τον Devon Archer.
Οι ανησυχίες περιλάμβαναν ότι οι εταιρείες μπορεί να είχαν εμπλακεί σε ένα δόλιο ομολογιακό σχήμα με τη φυλή των ιθαγενών της Αμερικής Wakpamni και ότι μπορεί να επωφελήθηκαν ακατάλληλα από φορολογικά δολάρια σε μια ξεχωριστή επένδυση τεχνολογίας.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, δύο αξιωματούχοι της Morgan Stanley υπέβαλαν καταγγελίες καταγγελιών κατά του Hunter Biden σε δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης