Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή καταδίκη της Ρωσίας στις ΗΠΑ για τα πυρομαχικά ουρανίου: «Εγκληματική πράξη» που οδηγεί στην κλιμάκωση του πολέμου

Ηχηρή καταδίκη της Ρωσίας στις ΗΠΑ για τα πυρομαχικά ουρανίου: «Εγκληματική πράξη» που οδηγεί στην κλιμάκωση του πολέμου
Σύμφωνα με τον Ryabkov, οι ΗΠΑ «δεν ενδιαφέρονται» για τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών πυρομαχικών καθώς αυτοί θα χρησιμοποιηθούν σε ξένα εδάφη
Η Ρωσία καταδικάζει την απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν στην Ουκρανία οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου, ως «εγκληματική πράξη» μέσω του Υφυπουργού Εξωτερικών της.
Ειδικότερα, o Sergey Ryabkov επέκρινε σήμερα (7/9) την απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν την Ουκρανία με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική πράξη που οδηγεί στην κλιμάκωση του πολέμου».
"Το σχόλιο είναι απλό... αυτό δεν είναι απλώς ένα βήμα κλιμάκωσης, αλλά αντικατοπτρίζει την εξωφρενική περιφρόνηση της Ουάσιγκτον για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της χρήσης αυτού του είδους πυρομαχικών σε μια ζώνη μάχης. Αυτό είναι, στην πραγματικότητα, εγκληματική ενέργεια... Δεν μπορώ να δώσω άλλη εκτίμηση », είπε ο διπλωμάτης στο περιφερειακό σεμινάριο με τίτλο «Ενίσχυση του καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων» στο Μπισκέκ της Κιργιζίας, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών.
Την Τετάρτη, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 175 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο.
Για πρώτη φορά, οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου για τα άρματα μάχης Abrams.
Σύμφωνα με τον Ryabkov, οι ΗΠΑ «δεν ενδιαφέρονται» για τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών πυρομαχικών καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε εδάφη άλλων χωρών.
«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους νοιάζει ποιος θα το εισπνεύσει εκεί, πού θα εγκατασταθεί και ποιες συνέπειες θα έχει για αυτούς που πολεμούν αυτή τη στιγμή ή τι θα γίνει με τις γενιές που θα ζήσουν σε αυτή τη γη», επεσήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Εν τω μεταξύ, ο Ryabkov γνωστοποίησε πως η ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο.
Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, λέγοντας: «Εάν η διοίκηση κρίνει ότι είναι δυνατό και επιθυμητό να παράσχει λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει, αυτό θα γίνει».
Επιπλέον, ο Ryabkov προειδοποίησε ότι η πίεση που ασκούν οι δυτικές χώρες στη Ρωσία «οδεύει επικίνδυνα προς τα πρόθυρα μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων».
Το ΝΑΤΟ βασίζεται σε «ασταμάτητα κακόβουλη επέκταση και επιθετική στρατιωτική και γεωπολιτική ανάπτυξη εδαφών απευθείας στη ζώνη ζωτικών συμφερόντων της Ρωσίας σε μια εποχή που η σύγκρουση στην Ουκρανία απέχει πολύ από το να επιλυθεί» τόνισε με νόημα και συμπλήρωσε, μάλιστα, πως σε αυτή την σύγκρουση ελλοχεύει ο πιο σοβαρός κίνδυνος δηλαδή μίας «περαιτέρω κλιμάκωσης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης