Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (Γαλλία): Ανεπίτρεπτο να κυματίσει η ρωσική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώσουμε στο Παρίσι

Macron (Γαλλία): Ανεπίτρεπτο να κυματίσει η ρωσική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώσουμε στο Παρίσι
Ο Γάλλος Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως «η Ρωσία δεν έχει θέση (στους Ολυμπιακούς Αγώνες) σε μια εποχή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και απελαύνει παιδιά»
Η ρωσική σημαία δεν μπορεί να κυματίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού στο Παρίσι, δήλωσε την Τετάρτη (6/9) ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γαλλική αθλητική εφημερίδα L' Equipe, ο Γάλλος Πρόεδρος ξεκαθάρισε «Η Ρωσία δεν έχει θέση (στους Ολυμπιακούς Αγώνες) σε μια εποχή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και απελαύνει παιδιά».
Επιπλέον, ο Macron εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής για τους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες μεμονωμένα, αναφερόμενος σε αθλητές από τη Ρωσία και τη σύμμαχό της στην πολεμική προσπάθεια, τη Λευκορωσία, που μπορεί να αγωνιστούν ατομικά, αλλά όχι υπό τις αντίστοιχες σημαίες των εθνών τους.
Παραδέχτηκε επίσης ότι οι Ρώσοι αθλητές που έχουν προετοιμαστεί για τους αγώνες όλη τους τη ζωή θα μπορούσαν να είναι θύματα αυτής της κατάστασης.
Για το αν, δε, αποτελόυν ξεχωριστές περιπτώσεις οι αθλητές που υποστηρίζουν τη Μόσχα και εκείνοι που είναι θύματα της, επεσήμανε: «Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα και ο κόσμος των Ολυμπιακών Αγώνων έχει κάτι να πει γι' αυτό.
«Αυτή είναι μία ισορροπία που πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας» απάντησε σε σχετική ερώτηση.
Η Γαλλία και το Παρίσι θα φιλοξενήσουν τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους από τις 26 Ιουλίου έως τον Αύγουστο.
Σημείωνεται ότι ως μέρος των κυρώσεων, οι ρωσικοί αθλητικοί σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες αποκλείστηκαν από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις τόσο της FIFA όσο και της UEFA.
Η εθνική ομάδα της Ρωσίας είχε αποκλειστεί στο παρελθόν από το EURO 2022 Γυναικών της UEFA και αντικαταστάθηκε από την Πορτογαλία.
Ενώ ρωσικοί σύλλογοι και ομάδες δεν μπορούν επίσης να παίξουν σε διεθνείς διοργανώσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου UEFA Champions League, της Turkish Airlines EuroLeague στο μπάσκετ και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του επόμενου έτους στη Γερμανία, του EURO 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης