Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη η Τουρκία για διαβουλεύσεις με στόχο την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Έτοιμη η Τουρκία για διαβουλεύσεις με στόχο την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
«Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τα οποία απειλούν σοβαρά την ασφάλεια της περιοχής μας και ολόκληρου του κόσμου», αναφέρει η Τουρκία
Η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη  να διευκολύνει ενεργά τη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
«Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τα οποία απειλούν σοβαρά την ασφάλεια της περιοχής μας και ολόκληρου του κόσμου.
Επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας να διαδραματίσουμε ενεργό και βοηθητικό ρόλο στη διασφάλιση κατάπαυσης του πυρός και σταθερής ειρήνης, καθώς και ολοκληρωμένη υποστήριξη για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη το υπουργείο Άμυνας.
Επανέλαβε ότι η Τουρκία διατηρεί επαφές τόσο με τη Ρωσία, όσο και με την Ουκρανία αλλά και τον ΟΗΕ σχετικά με την επέκταση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Καθοριστική η συνάντηση Putin - Erdogan

«Ελπίζουμε ότι μετά τη συνάντηση (μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan και του Ρώσου ομολόγου του Vladimir Putin στο Σότσι στις 4 Σεπτεμβρίου), θα γίνουν θετικά βήματα για τη συνέχιση αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία συνέβαλε σημαντικά στη σταθεροποίηση των παγκόσμιων τιμών των τροφίμων και απέδειξε ότι όλες οι κρίσεις μπορούν να επιλυθούν με καλή θέληση και διάλογο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας έπαψε να ισχύει στις 17 Ιουλίου.
Αφού συμφώνησε πολλές φορές από την έναρξη της συμφωνίας για τα σιτηρά τον Ιούλιο του 2022 να παρατείνει τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης για την παροχή ασφαλούς διέλευσης για πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά καθώς και την απεμπλοκή των ρωσικών γεωργικών εξαγωγών, η Μόσχα αρνήθηκε να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω παράταση, επαναλαμβάνοντας ότι οι σχετικές με τη Μόσχα διατάξεις των συμφωνιών δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης