Τελευταία Νέα
Διεθνή

Osmani (Κόσοβο): Στρατηγικός στόχος μας η ένταξη στο ΝΑΤΟ - Ευρωατλαντική η πορεία μας

Osmani (Κόσοβο): Στρατηγικός στόχος μας η ένταξη στο ΝΑΤΟ - Ευρωατλαντική η πορεία μας
Η επικεφαλής της περιοχής χαρακτήρισε την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου «ιστορική επιτυχία του ΝΑΤΟ»
Η πρόεδρος του Κοσόβου Vjosa Osmani κατά την συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg επισήμανε την αφοσίωση της Πρίστινας στην ευρωατλαντική πορεία. «Στρατηγικός στόχος του Κοσόβου είναι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Σε καμία περίπτωση δεν θα παρεκκλίνουμε από την ευρωατλαντική πορεία.
Αυτή είναι η υπόσχεση που δώσαμε στις νέες γενιές. […]
Χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ ως εγγυητή της ειρήνης και της δημοκρατίας», ανέφερε στην κοινή συνέντευξη Τύπου η Osmani.
Χαρακτήρισε την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου «ιστορική επιτυχία του ΝΑΤΟ», ενώ άφησε αιχμές για τον ρόλο της Ρωσίας επισημαίνοντας ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Αναφέρθηκε και στο σερβορωσικό ανθρωπιστικό κέντρο που λειτουργεί στην πόλη Νις χαρακτηρίζοντας το «ρωσικό κατασκοπευτικό κέντρο».
Η πρόεδρος του Κοσόβου κατήγγειλε και την συμπεριφορά του Βελιγραδίου υποστηρίζοντας πως επηρεάζεται από την Μόσχα και ότι έχει ηγεμονικές βλέψεις.
Η Osmani διαβεβαίωσε τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ότι οι αρχές του Κοσόβου θα παραμείνουν αφοσιωμένες στην συνεργασία με την Βορειοατλαντική Συμμαχία με στόχο την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.
Ο Stoltenberg επισήμανε ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει σθεναρά τον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΕ και χαιρέτισε την αναγγελία για επικείμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες.
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κάλεσε τις δύο πλευρές «να αποφύγουν την εμπρηστική ρητορική και να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης