Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pushilin (Donetsk): Τα αμερικανικά Abrams θα έχουν την ίδια τύχη με τα άλλα όπλα της Δύσης – Θα γίνουν παλιοσίδερα

Pushilin (Donetsk): Τα αμερικανικά Abrams θα έχουν την ίδια τύχη με τα άλλα όπλα της Δύσης – Θα γίνουν παλιοσίδερα
«Τα άρματα μάχης Abrams αναμφίβολα αντιμετωπίζουν την ίδια μοίρα όπως και το υπόλοιπο στρατιωτικό υλικό που παρέχεται από τη Δύση», δήλωσε ο επικεφαλής του Donetsk
Tα άρματα μάχης Abrams που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα καταστραφούν στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως κάθε άλλο κομμάτι στρατιωτικού υλικού που προμηθεύεται από τη Δύση, δήλωσε στο TASS ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) Denis Pushilin.
«Οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας δεν έχουν μάθει τίποτα από την εμπειρία επειδή το μεγαλύτερο μέρος των προηγουμένως παρεχόμενων όπλων είτε μετατράπηκε σε παλιοσίδερα είτε καταστράφηκε στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε.
«Τα άρματα μάχης Abrams αναμφίβολα αντιμετωπίζουν την ίδια μοίρα όπως και το υπόλοιπο στρατιωτικό υλικό που παρέχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης», συνέχισε ο Pushilin.

Δεν ανατρέπεται η κατάσταση

Τόνισε ότι η παράδοση μιας άλλης παρτίδας δυτικού στρατιωτικού υλικού στην πρώτη γραμμή δεν θα ανατρέψει την κατάσταση.
Σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο για το Κίεβο, είπε ο Pushilin η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει να παρατείνει τη σύγκρουση, κάτι που θα αύξανε μόνο τον αριθμό των απωλειών μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων.
Την Τετάρτη (6/9/2023), το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ενέκρινε άλλη στρατιωτική βοήθεια ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο, η οποία για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου για άρματα μάχης Abrams.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε ότι το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει πυρομαχικά πυροβολικού, αντιαρματικά συστήματα και συστήματα αεράμυνας.
Σύμφωνα με την ίδια, τα τανκς Abrams θα φτάσουν στην Ουκρανία σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης